По 1,78 евро ще струва на всяка страна от Европейския

...
По 1,78 евро ще струва на всяка страна от Европейския
Коментари Харесай

Под 2 евро ще струва доза от ваксината на AstraZeneca в Евросъюза

По 1,78 евро ще коства на всяка страна от Европейския съюз една доза от имунизациите против, контрактувани от Европейската комисия с компанията AstraZeneca. Това заяви испанската организация ЕФЕ, представена от dariknews.bg.
Общата цена на дозата е 2,90 евро, като 1,12 евро от нея се покрива от Европейската комисия, останалите 1,78 евро – от всяка от страните членки. Една имунизация се прави с 2 дози. Испанският министерски съвет към този момент упълномощи предварителната покупка на имунизациите – общо 31 555 469 дози, като в страната се надяват 3,1 милиона от тях да дойдат още през декември, в случай че препаратът на компанията издържи всички инспекции за сигурност. В момента вървят тестванията от трета последна фаза. Всяка ваксина на AstraZeneca е с двойна доза, крайният период за тяхната доставка е юни 2021 година, като в Испания тези 31,5 млн. бройки ще стигнат за ваксинирането на 15 милиона души.
 Помагат ли противогрипните ваксини и против заразяване от ковид? Помагат ли противогрипните ваксини и против заразяване от ковид?
Противогрипните ваксини може да оказват помощ на организма да се отбрани от COVID-19. Това сочат резултати от изследване в Нидерландия, цитира...
Договорът, подписан от Европейската комисия с компанията за доставка на 300 милиона дози за страните-членки на стойност от 870 милиона евро, бе капариран с преведени от Европейска комисия 336 млн. евро за компанията. Европейската комисия (ЕК) има подписани още 2 контракта за доставки на ваксини за страните от Европейски Съюз с компаниите Sanofi (за 300 млн. дози) и с Johnson&Johnson (за 200 млн. дози). Към момента се водят договаряния за подписване на сходни договори с други производители на ваксини срещу ковид – CureVac, Moderna, BioNTech/Pfizer.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР