Плувци от 39 клуба от Великобритания, Германия, Турция и България

...
Плувци от 39 клуба от Великобритания, Германия, Турция и България
Коментари Харесай

Плувци от 39 клуба мерят сили на турнир във Варна

Плувци от 39 клуба от Англия, Германия, Турция и България ще спорят за награден фонд от 15 800 лева по време на шампионата Black Sea Cup.

Шестото издание на надпреварата, чийто уредник е плувният първенец на България – ПСК „ Черно море ” и се организира със съдействието на Община Варна, ще се организира на комплекс „ Приморски ” в морската столица от 2 до 4 юни.

Първите стартове са на 2 юни, петък от 18,00 ч. в дисциплините 800 м свободен жанр, дами и 1500 м свободен жанр, мъже. По стратегия формалното разкриване ще бъде в събота от 17,15 ч.

И тази година Black Sea Cup ще се организира по всички правила на FINA, под управлението на интернационален сертифициран съдийски състав. Главен арбитър на шампионата е Вили Цеков. Участниците ще се състезават в отворена система, а класирането ще бъде по възрастови групи и пол.

Петимата най-хубави при мъжете и дамите, съгласно точките на ФИНА, ще получат парични и специфични награди: 1 място – 3000 лева, 2 място – 1500 лева, 3 място – 800 лева, 4 място – 400 лева, 5 място – 200 лева

С парична премия и специфичен приз ще бъдат отличени и най-хубавите български състезатели – мъж и жена – 1000 лева, както и треньорите на най-хубавите плувци в двата пола.

В 5-ото издание на шампионата спечелили станаха Екатерина Аврамова (Ealing, Великобритания) и Лъчезар Шумков („ Спринт ”). Миналото лято в Black Sea Cup се конкурираха рекорден брой плувци – над 400, а изявите им приветства многолюдна аудитория.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР