Плувната звезда Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкемия по-рано

...
Плувната звезда Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкемия по-рано
Коментари Харесай

Изписаха от болницата борещата се с левкемия плувна звезда Рикако Икее

Плувната звезда Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкемия по-рано тази година, разкри, че е била изписана от болничното заведение и се надява да се състезава на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. 19-годишната японка беше посочена като една от главните очаквания на домакините за орден на Игрите в Токио следващата година, само че откакто през февруари й беше сложена тежката диагноза, тя прекрати тренировките, с цел да се концентрира върху лекуването си.

“Бях приета в болница от февруари, само че съм в положение да напусна болничното заведение след към 10 месеца. Искам да работя крепко за да се състезавам на Олимпийските игри в Париж през 2024 година и да печеля медал”, написа на ръка Икее и разгласява хартиеното си известие в Instagram. View this post on Instagram
A post shared by Rikako Ikee (@ikee.rikako) on Dec 17, 2019 at 1:00am PST

Миналата година 19-годишната японка беше определена за MVP на Азиатските игри в Индонезия, откакто стана първата плувкиня в историята с шест златни медала от подобен шампионат, като във всичките дисциплини приключи с върхове на Игрите.

Тя държи националните върхове на Япония на 50, 100 и 200 метра свободен жанр, както и на 50 и 100 метра бътерфлай.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР