Плувецът Калоян Левтеров е най-новото име в рубриката Запомнете това

...
Плувецът Калоян Левтеров е най-новото име в рубриката Запомнете това
Коментари Харесай

“Запомнете това име”: Калоян Левтеров


Плувецът Калоян Левтеров е най-новото име в рубриката " Запомнете това име " с създател Рая Иванова. В нея Sportal.bg показва на читателите си млади български спортисти на възраст сред 14 и 19 години. Левтеров е на 16 и изпраща една от най-успешните години в своята кариера. Това лято той се класира седми във финала на 200 метра тил на Европейското състезание за юноши и девойки в Казан, като и в трите си плувания в тази дисциплинираност усъвършенства националните върхове за юноши и за мъже. В началото на декември на възпитаника на Жорж Станкович следва присъединяване на Европейското състезание за мъже и дами на дребен басейн в Глазгоу.


Пожарна охрана СТЪПКИТЕ НА МАЙКА СИ
Калоян следва традицията в фамилията и сходно на майка си Виолета Левтерова (б.а. някогашна плувкиня, която има записани национални върхове при девойките), избира да влезе в басейна: “В началото тя беше главната причина да се занимавам с плуване, а с течение на времето треньорът ми ми даде желанието, откакто се занимаваше повече с мен. Така станах изявен плувец.”

“Синият спорт” е любовта на Левтеров, само че като дребен той пробва и футбола. Плуването обаче взима превес и към този момент 10 години геният жъне триумфи в басейна.

 Финали на държавното състезание по плуване за мъже и дами - ден II @@@

ИЗБОР НА СТИЛ
16-годишният плувец в началото се увлича по кроула, само че с помощта на треньора си Жорж Станкович се насочва към гърба, защото резултатите му там се усъвършенстват доста ден след ден.


 Финали на държавното състезание по плуване за мъже и дами - ден II @@@

СЕДМИ В ЕВРОПА

Левтеров се класира седми на 200 метра тил на Европейското състезание за юноши и девойки в Казан, а същата позиция заема и със смесената щафета, където е дружно с Йосиф Миладинов, Йордан Янчев и Здравко Баблаков: “Като за първо европейско при юношите съм доста удовлетворен. С всеки старт на всяка дисциплинираност си подобрявах времето. При щафетите също се получи доста добре - от много години не сме имали край.”
 С върхове приключи плувният шампионат “Замората”
СИЛНО ПОКОЛЕНИЕ
Левтеров е благополучен от мощното потомство, което дава резултати в последните няколко години и има вяра, че развиването може да продължи и отсега нататък: “Това потомство е доста надарено. Имаме положителни плувци - до 18-годишни, по-малки и по-големи. Надявам се, че отсега нататък ще не престават да се усъвършенстват още върхове.”
 @@@

НАЦИОНАЛЕН ОТБОР
Гърбистът за първи път е част от лагер на националния тим при мъже и дами, който се готви за идното Европейско състезание на дребен басейн в Глагзоу при започване на декември: “Радвам се, че ме включиха в подобен лагер за първи път тази година. Всички сме доста сплотени, готвим се за Европейското в Глазгоу. Надявам се, че с доста труд и предпочитание ще успеем да реализираме резултати тази зима.”

ЕВРОПЕЙСКО ПРИ МЪЖЕТЕ
Левтеров ще направи своя дебют и на Европейско състезание при мъжете в Глазгоу, където има затрупан норматив за присъединяване ан 200 метра тил: “Като за първо присъединяване на подобен конгрес се надявам да си подобря персоналните върхове. За мен това ще е присъединяване, с цел да видя каква е ситуацията при мъжете и да се приготвям отсега нататък.”


 @@@

ТОКИО 2020

Плувецът има затрупан норматив “Б” за Олимпийските игри в Токио следващата година, само че има вяра, че ще се оправи и с “А” норматива от 1:57.50 минути, който ще му подсигурява присъединяване в Япония. Рекордът на Левтеров в дисциплината е 2:00.39 минути, което е и върхово достижение на България при мъжете: “Съвсем допустимо е, като техническо плуване и скорост всичко е доста добре, остават дребни елементи. Старт, превръщане, подводни - там има какво да се усъвършенства и тъкмо от тези елементи могат да се смъкват още секунди.”
Цялото изявление с Калоян Левтеров може да намерите във видеото.

Във видеото са употребявани фрагменти от демонстрацията на плувен клуб Спринт (София).

ФОТОГАЛЕРИЯ на Калоян Левтеров ТУК!!!

Всички издания на " Запомнете това име " ТУК!!!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР