Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на Лаута, което ще

...
Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев на Лаута, което ще
Коментари Харесай

Ботев без агитка в Битката за Пловдив

Пловдивското дерби сред Локомотив и Ботев на " Лаута ", което ще открие новия сезон в елита, съвсем несъмнено ще бъде без гостуващи почитатели на " канарчетата ".

Двубоят е идната неделя - 16 юли от 18:30 часа.

Решението ще бъде взето седмица преди мача от междуведомствена комисия от БФС и Министерство на вътрешните работи, която ще оцени рисковете.

Кметът на регион " Южен " Костадин Язов и отговорник по строителството на стадион " Локомотив " от страна на Общината съобщи, че мачът е 100 % рисков и от предварителни диалози с полиция те са изразили мнение, че е по-безопасно да няма гостуващи почитатели.

Основният проблем е входът за гостуващите почитатели, тъй като РДНСК гледа най-вече това.

За да бъде самостоятелен подобен бранш би трябвало да се демонтира скелето, да се постави менталната структура и след мача още веднъж да се инсталира скелето, което е нецелесъобразно.

Новата южната естрада към момента не е подготвена и няма по какъв начин да одобри почитатели за срещата, написа още " Трафикнюз ". Така остава разновидността почитателите на Ботев да бъдат настанени във краткотрайния гостуващ бранш на стадиона, който се намира на централната естрада, а това е много рисково и може да се стигне до ексцесии.

Ако бъде взето сходно решение сигурно няма да има гостуващи почитатели и на ответния мач на " Колежа ", който ще бъде при започване на ноември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР