Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ започва прием на документи за кандидатстване

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ започва прием на документи за кандидатстване
Коментари Харесай

ПУ приема 3502 бакалаври и магистри

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ стартира банкет на документи за кандидатстване в упълномощените специалности в ОКС „ Бакалавър “ и „ Магистър “ след приблизително обучение. Подаването на документите може да стане онлайн, персонално или посредством друго лице, оповестиха от най-голямото висше учебно заведение в Южна България.

Платформата за онлайн подаване на документи ще бъде отворена в уеб страницата на университета: http://www.uni-plovdiv.bg от 3 до 17 юни 2022 година

Лично или посредством друго лице кандидат-студентите могат да подават документи всеки ден от 8 до 21 юни в Спортната зала на висшето учебно заведение на бул. „ България “ № 236 в Пловдив, както и в бюрата на ЦКПИ по градове. Срокът за кандидатстващите единствено с оценки от държавните зрелостни изпити (ДЗИ) е от 8 до 27 юни 2022 година, включително в съботите и неделите.

Документи за специалностите: „ Автомобилна техника “, „ Автомобилни електронни системи “, „ Електроснабдяване и електрообзавеждане “, „ Машиностроителна техника и технологии “ и „ Хардуерни и софтуерни системи “ на Физико-технологичния факултет, ще се одобряват в работни дни и в постройката на факултета в гр. Смолян, ул „ Дичо Петров “ № 28, каб. 203 от 8 до 21 юни т.г., прецизираха от висшето учебно заведение.

Кандидатите за специалностите в ОКС „ Бакалавър “ подават заявление до ректора по пример, оригинал и копие на дипломата за приключено приблизително обучение. В случай, че са приключили междинното си обучение през актуалната година, и в дипломата си нямат оценка по балообразуващ образователен предмет за съответната компетентност, за която аплайват, следва да се показа уверение – оригинал и копие, за приключен първи гимназиален стадий на междинното обучение. Ако дипломата не е издадена досега на подаване на кандидат-студентските документи може да се кандидатства с разпечатка от страницата на МОН, в която са отразени оценките от положените ДЗИ.

Завършилите приблизително обучение в чужбина показват уверение за приключено приблизително обучение с вписани приравнени към шестобалната система оценки по обособените предмети и междинния триумф от дипломата. Удостоверението се издава от Регионално ръководство на образованието по местоживеене, акцентират от университета.

Към документите за кандидатстване се ползват още плик-заявление, картон за класиране по пример и документ за платена такса. Тя е 30.00 лева и включва обработка на документи и полагане на един кандидатстудентски изпит. За всеки идващ изпит се заплащат по 20.00 лева Таксата за присъединяване в кандидат-студентска акция и класиране с признание на оценка от ДЗИ е 30.00 лева

Кандидатстването за компетентност „ Право “ през новата образователна година, с решение на Академичния съвет на университета, ще е единствено с оценка от ДЗИ по Български език и литература и общ триумф от дипломата за приблизително обучение.

Тази година ПУ „ Паисий Хилендарски “ ще одобри общо 3 502 бакалаври и магистри, от които 3 063 в постоянна форма на образование и 439 – в задочна. Броят на докторите държавен банкет е 126.

Датите за осъществяване на кандидат-студентските изпити са от 26 до 30 юни, като първият ще е по Български език. По традиция изпитите за специалността „ Актьорство за трагичен спектакъл “ ще се проведат в три кръга на 14,15 и 16 септември.

Пълна информация за кандидат-студентската акция е оповестена на профилираната страница на университета: https://uni-plovdiv.bg/pages/index/1184/

 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР