Пловдивският районен съд остави в ареста каналджиите, хванати да превозват

...
Пловдивският районен съд остави в ареста каналджиите, хванати да превозват
Коментари Харесай

С медицинска дрехи била жената от линейката, превозвала мигранти ВИДЕО

Пловдивският областен съд остави в ареста каналджиите, хванати да транспортират мигранти с кола за спешна помощ. Делото се гледа при закрити порти без да участват публицисти, като по този начин и не стана ясно за какво беше взето сходно решение.

„ Съдът почете настояването на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, като с изключение на, че сме потвърдили обоснованото съмнение за присъединяване и на двамата в действието, доказахме, че има и нараснала социална заплаха. На причинителя, който е карал, колата за спешна помощ му е взета наложително кръв за проучване дали е използвал опиати, защото е споделил пред единия служител на реда, че на предния ден е взел метамфетамин ”, описа зам. районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев, представен от

31-годишният водач е бил недееспособен лидер на МПС. Има брошура, оповестена за невалидна, има и влезнали в действие наказателни постановления за нарушавания на закона за придвижване.



По отношение на обвинената Маргарита Маринова той добави, че също е имала съучастничество. Тя е била облечена в медицински облекла. За нея е открито, че не е осъждана. Била е наказвана по административен ред за обири, евентуално са били до размера на две минимални заплати. 

„ Нашият закон дава опция при такива случаи лицето да получи административно наказване. Другото, което поражда известно подозрение е, че в последните години обвинената 6 пъти губи персоналната си карта, което навежда на известни подозрения за документни измами ”, добави още Илиев.

Мъжът пък е осъждан 4 пъти, главно за шофиране без брошура и в нетрезво положение.

В колата за спешна помощ са открити 23 чужденци – жители на Афганистан, всички мъже, като три от лицата са под 16 години.  Линейката е взета от София, откъдето са и двамата обвинени, била е бракувана.

По време на гонката на Автомагистрала „ Тракия ” автомобилът е бил с включена сирена, а водачът е отказал да спре. Завил е към Карловско шосе, а по-късно и към село Труд. Там за към десетина минути е съумял да се скрие от полицейския патрул. Полицаите са намерили колата за спешна помощ, като водачът и спътничката му са били избягали. Последвало е обграждане на цялото село и малко по-късно двамата са арестувани.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР