Пловдивският окръжен съд задържа под стража петимата чужденци, участвали в

...
Пловдивският окръжен съд задържа под стража петимата чужденци, участвали в
Коментари Харесай

Съдът реши за петимата чужденци, изнасяли стоки с двойна употреба

Пловдивският областен съд задържа под стража петимата чужденци, взели участие в проведена незаконна група за експорт на артикули с двойна приложимост от България към Руската федерация.

Съдът взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Романос Ветридис, Дзмитри Дзмитриу, Яни Йешили, Васили Улианов и Евгени Улианов. Спрямо всеки от тях са повдигнати обвинявания за закононарушения по член 321 ал.3 т.1 вр. ал.1 от Наказателен кодекс и по член 233 ал.1 вр. член 18 ал.1 от от Наказателен кодекс, които са тежки умишлени закононарушения и се санкционират с „ отнемане от независимост “.

Съдът одобри, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастността на всеки един от обвинените към закононарушенията, за които са им повдигнати обвинявания.

Окръжен съд – Пловдив одобри, че при мярка друга от задържане под стража съществува действителна заплаха всеки от обвинените както да извърши закононарушение, по този начин и да се укрие, като нито един от тях не живее непрекъснато на територията на Република България.
Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 19.10.2023 година от 10.00 часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР