Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

До 20 години затвор за Христо, убил с чук баба си в Браниполе

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Христо С. Спрямо 29-годишния мъж е повдигнато обвиняване за това, че на 30.07.2022 година в с. Браниполе, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил 84-годишната си баба – закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране, за което Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият е направил действието, за което е притеглен към наказателна отговорност.

Съдът намира, че при мярка друга от задържане под стража има действителна заплаха от осъществяване на закононарушение. Обвиняемият обвиненият е неосъждан, само че самият метод на осъществяване на закононарушението – умъртвяване на 84-годишната му баба, която се е грижела за него, с голям брой удари, най-вероятно с чук, го характеризира като нечовечен човек и води до извод за висока социална заплаха както на осъщественото действие, по този начин и на самия обвинен.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 11.08.2022 година от 10.00 часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР