Пловдивският окръжен съд ще търси нови вещи лица, които да

...
Пловдивският окръжен съд ще търси нови вещи лица, които да
Коментари Харесай

Търсят нови вещи лица по делото срещу бившия полицай, убил баба си в Пловдив

Пловдивският областен съд ще търси нови движимости лица, които да изготвят седморна правосъдно здравна експертиза по делото против някогашния служител на реда Иван Дачев, упрекнат в убийството на баба си Гена Кръстева. 95-годишната жена умря в болница в края на 2022 година, откакто беше брутално пребита от внука си. Въпросната експертиза трябваше да е подготвена преди повече от 4 месеца, само че серия отводи и отводи на лекари я забавиха, което протаква и процеса.
Прочетете още
Днес в правосъдната зала беше разпитан и последният очевидец по делото - Веселина Чавушян, която живее във входа на умрялата жена, а майка ѝ е полагала грижи за нея в последните ѝ месеци.

„ Познавам Иван и сестра му от дълго време. Баба им Гена живееше в нашия вход. Към декември 2022 година Иван живееше при баба си, а сестра му идваше понякога. Майка ми помагаше на баба Гена, като помощта и се състоеше в това да върви по няколко пъти дневно в жилището. Тя имаше ключ. Почистваше, пазаруваше и ѝ правеше компания. Гена Кръстева беше упълномощила майка ми да закрие един абонатен номер на към този момент продадена къща. Пълномощното беше единствено за това, за друго не знам дали е имала пълномощие ”, описа свидетелката в правосъдната зала.

Относно държанието на Дачев и отношението му към съседите и баба си Чавушян описа следното:

„ Майка ми и Иван постоянно са били в другарски връзки, тя ми е казвала, че е пристигнал да живее при баба си откакто се разделил с жена си. Чувала съм майка ми да се кара с Иван, когато е бил пийнал, само че аз персонално не съм го виждала в такова положение. Майка ми ми е споделяла за спорове сред Гена и Иван. Казвала ми е, че тя си крие парите и персоналната карта от него, тъй като я било боязън да не изтегли заем. Ставала е очевидец на кавгите, когато е пийнал. Когато е изтрезнял обаче, не са имали проблеми. Вечерта преди случая Иван се е обадил на майка ми по телефона, още веднъж е бил е пийнал ”, приключи свидетелката.

Припомняме, че делото против Дачев минава по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица, откакто някогашният служител на реда отхвърли да се признае за отговорен по обвиняванията за съзнателно ликвидиране осъществено с особена свирепост. Възрастната жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който е наследник на някогашния кмет на община " Марица " Запрян Дачев. 

Според обвинителния акт внукът пиел редовно и играел хазарт. По делото се споделя, че някогашният служител на реда проявявал систематична експанзия към баба си, която в началото била в областта на вербални нападки и обиди. На 13 декември 2022 година вечерта той се прибрал, още веднъж пийнал. Влязъл в стаята на баба си и сред тях зародил скандал. Започнал да я постанова по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На идната заран, бабата била открита от дамата, която полагала грижи за нея. 

Самият Дачев също ще даде пояснения, само че това ще се случи откакто бъдат разпитани движимостите лица, които би трябвало да изготвят седморната експертиза. Днес в правосъдната зала стана ясно, че и някогашният кмет на община " Марица " Запрян Дачев също ще даде пояснения пред магистратите.

Припомняме, че първичното обвиняване против Иван Дачев бе за нанасяне на междинна телесна щета, само че в следствие беше преквалифицирано в съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Ако бъде приет за отговорен, някогашният служител на реда може да получи от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Следващото съвещание е планувано за 13 ноември.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР