Пловдивският окръжен съд реши за втори пътРентгенологът, убил крадец наркоман,

...
Пловдивският окръжен съд реши за втори пътРентгенологът, убил крадец наркоман,
Коментари Харесай

Д-р Иван Димитров невинен за смъртта на Плъха

Пловдивският областен съд реши за повторно
Рентгенологът, умъртвил апаш наркоман, получи условна присъда единствено за противозаконен револвер

Обирджията се дрогирал с хероин

Пловдивският доктор Иван Димитров е почтен за убийството на крадеца наркоман Жоро Джевизов, по прякор Плъха. Рентгенологът получава 2-годишна условна присъда за това, че при самозащита е употребявал противозаконен револвер, с който е прострелял нарушителя, с цел да избави живота си.

Присъдата постанови състав на Пловдивския областен съд с ръководител Петко Минев. За повторно същата правосъдна инстанция оправдава доктор Димитров, само че предходната година делото бе върнато от Пловдивския апелативен съд за наново разглеждане от различен състав за доизясняване на обстоятелства и условия.

Случаят е от нощта на 1 против 2 март 2018 година, когато лекарят чул звук в двора на къщата, където е гаражът му, взел револвер и излязъл на открито, с цел да види какво става. Плъха хвърлил по стопанина нож и го ранил в крайници. Д-р Димитров стрелял във въздуха за заплашване, само че крадецът запокитил по него железна табела и хукнал да бяга. Медикът гръмнал в тъмното след него, патронът му го застигнал, само че Плъха бягал още 110 метра, до момента в който стигне до паркинг, проснал се върху капака на паркиран автомобил и умрял.

В обвинителната си тирада наблюдаващият прокурор Георги Пенев изиска условна присъда за доктор Димитров с претекста, че е превишил рамките на неизбежна защита, защото е създал изстрел с нелегално оръжие. Но магистратът акцентира, че съгласно показанията на приятелката на Плъха той се издържал единствено от кражби и се дрогирал с хероин, преди да излезе да краде.

Преди произнасянето на съда, когато бяха представяни материалните доказателства по делото, майката на Плъха направи сцена в правосъдната зала. Тя разгласи, че конфискуван по делото златен ланец с кръст е на сина є, който обичал злато и си го донесъл от Германия. Не му пречело като мохамеданин да носи кръстове. Д-р Димитров изясни, че синджирът и кръстът са негови, купили ги родителите му през 1993 година в Солун и му ги подарили.

Докторът ги свалял, когато се къпе, по този начин те били конфискувани от криминалисти дружно с оставени за пране облекла, с които се считало, че бил облечен по време на случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР