Пловдивският окръжен съд остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвинен

...
Пловдивският окръжен съд остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, обвинен
Коментари Харесай

Александър, застрелял от ревност майката на двете си деца, правил два опита за самоубийство

Пловдивският областен съд остави в ареста 31-годишния Александър Пашов, упрекнат за убийството на брачната половинка му - 28-годишната Фанка Ангелова в село Пъдарско. По време на правосъдното съвещание неговата адвокатка заяви, че мъжът е направил два опита на самоубийство.
Още по темата
Още при започване на следствието той направи признания. Жената, която е майка на две деца, бе открита мъртва в изоставена сграда на ненаселен парцел в пловдивското село на 26 ноември.

Адвокат Анастасия Будакова изиска " домакински арест " за Александър и психиатрична експертиза за неговото положение.

" До момента не е осъществена съдебно-психиатрична експертиза на обвинения. В обясненията си във връзка с осъщественото от него е бил извънредно откровен, разкрил е всички елементи. Споделя, че неотдавна е правил, в разнообразни интервали от време, два опита за самоубийство. Това всява подозрения в психиатричното му здраве ", уточни Будакова.

Наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев изиска от съда взимане на най-тежката такава - " задържане под стража ". По делото са осъществени голям брой огледи и са конфискувани голям брой доказателства. Прокурор Молев напомни, че на 25 ноември е подаден сигнал, че Фанка е излязла сутринта, с цел да отиде на работа и е изчезнала. На същата дата и на идващия ден в бунар в Пъдарско бяха открити нейни движимости. Тогава в селото са осъществени доста огледи и претърсвания на парцели. На 26 ноември трупът на младата жена беше открит в изоставена сграда в Пъдарско. Тогава проверяващите откриха, че дамата е умъртвена съзнателно. Тя е била убита с нелегално оръжие още в деня на изгубването й. По време на издирването и кръгът на обвинените бързо се стеснил към брачна половинка, който най-после направил цялостни признания и посочил къде е скрил тялото на жена си.

Прокурорът акцентира, че доказателствата сочат, че Александър не е направил закононарушението непринудено и в миг на яд, а го е обмислял. След убийството се е опитал да заличи следите. Касае се за закононарушение, което е тежко съзнателно и се планува наказване от 10 до 20 години отнемане от независимост.

Ревност е главният претекст за жестокото ликвидиране. Има данни, че мъжът, с който Фанка не живеела повече от година, неведнъж я е заплашвал със разпра. Тя даже е била принудена да изостави двете си деца при него и се изнесла да живее у своите родители.

Адвокат Будакова не оспори, че Александър е направил закононарушение, само че няма заплаха той да се укрие. Мъжът не е осъждан, отдавна живее в селото, трайно открит е и има фамилен статут. Работи в индустриална зона, покрай селото. 

Адвокатката уточни още, че той се е грижил за децата, като уединен татко. Нито жертвата, нито някой различен е подавал недоволства от Александър. Мъжът се употребил с положително име. Казал е, че е подготвен да си понесе отговорността за закононарушението, което е направил.

Според отбраната няма доказателства по делото, че Александър е замислял убийството на Фанка, както държавното обвиняване уточни.

В последните си думи пред съда Александър сподели: " Искам да бъда с по-лека мярка. "

Съдът обаче се съгласи с опасенията на прокурора по делото, че има заплаха килърът да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Решението не е дефинитивно и може да се апелира в едноседмичен период пред Апелативен съд-Пловдив. Ако това стане, мярката за неотклонение ще се гледа още веднъж пред Апелативния съд в Пловдив на Никулден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР