Пловдивският митрополит Николай се срещна с волоколамския митрополит Антоний, който

...
Пловдивският митрополит Николай се срещна с волоколамския митрополит Антоний, който
Коментари Харесай

Дядо Николай: Тялото Христово страда поради братоубийствената война между Русия и Украйна


Пловдивският митрополит Николай се срещна с волоколамския митрополит Антоний, който е на посещаване в България. Той насочи привествие към него, в което се споделя, че тялото Христово страда заради братоубийствената война сред Русия и Украйна, съобщи Българска национална телевизия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8506
В привествието митрополит Николай търси аргументите за войната и споделя, че няколко години преди започването ѝ православният свят е бил обезпокоен от междуцърковен спор за пълномощия, в който последователно са въвлечени допълнително или по-малка степен всички останали православни църкви.

" Един спор за църковна пълномощия, споделя митрополитът, може да бъде позволен единствено и само от позициите на християнската обич и на каноничното право. Всякакви други начини за неговото разрешаване, не дай Бог със всемирски способи и подходи, могат да създадат спора още по-дълбок и това сега се случва пред очите ни. "

Митрополит Николай споделя още, че нямаме право да позволяваме един спор сред два православни народа да се разгръща като пожар върху цялата вселенска православна черква. Неговото мнение е, че военният спор сред двете страни е директно разследване от предхождащия го трансцедентен спор и до момента в който не бъде отстранена повода, няма да бъде поправено следствието. Или до момента в който не бъдат излекувани раните върху Църквата, няма да бъде преодолян спорът сред народите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР