Пловдивският митрополит Николай е произнесъл реч в църквата Свети Георги

...
Пловдивският митрополит Николай е произнесъл реч в църквата Свети Георги
Коментари Харесай

Папата иска да посрещне Антихриста, твърди митрополит Николай

Пловдивският митрополит Николай е произнесъл тирада в църквата " Свети Георги " през днешния ден по случай визитата на папа Франциск в България, предава локалният уебсайт " Под тепето ". В него той е обвинил главата на Римокатолическата черква, че желае да одобри под крилото си всички религии и да посрещне Антихриста.

" Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии към папата, та като пристигна Антихристът, папата да го посрещне, а посредством него и всички, които са с него. Всички желаеме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане единствено от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят по какъв начин да стане това. Политиците не желаят това, те целят тъкмо противоположното. Създадено е да вземем за пример така наречен икуменическо придвижване, което цели обединяване на всички религии. Но нали знаете, има и вяра на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е допустимо да се сплоти светлината и тъмнината. Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното иго. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил плебей по време на робството? Той беше свободен, тъй като бе православен ", гласят думите на митрополит Николай.

Според него, визитата у нас е политически акт и нашата черква не е редно да го приема като набожен подобен и по тази причина никой не бил кадърен да я принуди да направи общо свещенодействие с папата.
 Папа Франциск: Бог ни приканва, Бог ни изненадва, Бог ни обича (снимки)  Близо 250 деца получиха първо причестяване от папата в Раковски (снимки)
Българското духовно лице заподозря, че визитата и медийното отразяване е целенасочена офанзива против Православната черква.

" Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши. Тази акция бе готова, с цел да пристигна папата и да бъде разгласен за свети отец, живеещ в мизерия и беднотия ", продължава владиката, като се има поради скъпия часовник, който той носи, и първокласните коли, с които се движи. Самият папа пък е помолил при визитата си да не спи хотел, а в нунциатурата, да няма публични вечери и нищо скъпо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР