Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд кани пловдивчани на следващото си представление,

...
Пловдивският куклено-драматичен театър “Хенд кани пловдивчани на следващото си представление,
Коментари Харесай

Клоунът Кени ви кани на абсурдната комедия Животни на Театър Хенд

Пловдивският куклено-драматичен спектакъл “Хенд " кани пловдивчани на идващото си зрелище, записано със " златни букви “ в репертоара на групировката. Това е спектакълът " Животни ", който актьорите дефинират като неуместна комедия, за това по какъв начин да летим с разперени копита. Едно от най-гледаните и занимателни представления е основано от млади артисти от класа на Теди Москов, които се събират към концепцията на Ивомир Игнатов – Кени. 

Действието се развива в провинциална психиатрична клиника. За трима пациенти, всеки от които има характерен проблем, се грижат доктор и здравна сестра. Денят стартира с осъществяване на арт терапия. Неволен участник в нея обаче става и майстор-бояджия. Лекари и пациенти поемат дружно на приказно странствуване с подръчни материали. Ситуация след обстановка въображаемият свят взима превес. " Ситуациите се сменят в бързо движение и границата сред действителност и фикция се стопява. Създават се комедийни обстановки, историята се развива ненадейно, всички се превъплъщават в разнообразни занимателни персонажи “, споделя режисьорът.

В шеметното препускане във фантастичната история всеки един претърпява смяна. От сухар докторът се трансформира в занимателен импровизатор, кадърен на чудеса. Медицинската сестра добива храброст и самочувствие - от асистент се трансформира в водач. Грубоватият бояджия става сензитивен и хуманен. Когато се връщат в действителността, се оказва, че опитът е оказал помощ на всички да се оправят с проблемите си.

" Животни “ може да гледате на 24 февруари в 19 часа в залата на Театър “Хенд “. (Намира се в двора на частно учебно заведение Дружба на бул. " Руски " №18  ). Билети се продават в мрежата на Ивентим, както и на място в салона на спектакъл " Хенд “.

Постановката " Животни “ напълно скоро ще има своята премиера в София. Тя ще бъде играна за първи път в Théatro на 26 февруари.

Обичаният артист Ивомир Игнатов – Кени, който пловдивчани познават добре и като занимателния смешник на Главната улица в Пловдив, основава куклено- трагичен спектакъл “Хенд " в Париж – Франция 1990 година. Театърът получава името си " Hand Theatre “ при първото си публично показване 1990 година на интернационалният куклен фестивал в Шарльовил – Мезиер. Името поражда по концепция на основния управител на спектакъл " Тепто “ – Гент, Белгия – Фреек Неруинг и Марианне Хиктер  шеф " културно – информативен център Валон-Брюксел “ – Париж, Франция, които са мощно впечатлени от авторския очерк с голи ръце  – " ЕГО " на Ивомир Игнатов. 

Актьорите на “Хенд " са експерти с умения и опит, които карат всяко дете и родител да гледат с интерес и усмивка на разположение. По-голямата част са ученици на НАТФИЗ " Кръстю Сарафов “, част от тях и сега са щатни артисти в трупите на театрите в Сливен, Ямбол, Габрово. Обединява ги любовта към театъра и нетрадиционния метод в работата на шефа на " Хенд “ Ивомир Игнатов- Кени. Зад всичко това се крие човешкото лице на клоуна, за който контактът с публиката е всичко.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР