Пловдивският куклен театър отваря Младежка театрална школа за ученици на

...
Пловдивският куклен театър отваря Младежка театрална школа за ученици на
Коментари Харесай

Кукленият театър отваря Младежка театрална школа в Пловдив

Пловдивският куклен спектакъл отваря Младежка театрална школа за възпитаници на възраст от 14 до 18 година Екипът на културната институция кани на осведомителна среща на 26 февруари от 18.30 ч.
Прочетете още
Школата започва при започване на март и ще продължи до края на юни. След лятната почивка ще продължи паралелно с образователната година – от септември до юни. Заниманията ще се случват два пъти седмично в понеделник и сряда. Първите две срещи са безвъзмездни и информативни. Тогава от екипа ще опишат за заниманията и ще изберат най-удобните часове за провеждането им. 

„ Ще се занимаваме напълно на практика с спектакъл в неговите разнообразни форми. Фокус ще бъде също да развиваме разнообразни качества – гъвкавост, благозвучност, равномерност, възприятие за партньорство, умелост, убеденост, сдържаност. Най-вероятно ще се срещнем и с някои наши страхове като изява пред аудитория, а може и изобщо да не ги срещнем, тъй като ще се уверим, че театърът ни прави свободни и безстрашни, тъй като ни дава цялостната независимост да изразим всичко, което е вътре в нас. Ще бъдем откриватели, ще намираме средства за изложение, ще се забавляваме, ще се поддържаме. Ще се научим да се проваляме и да си прощаваме за това. Ще се научим да търсим високото, мощното, смисленото, положителното и да го предаваме с магията на театъра на всеки, който желае да си вземе ”, споделят от екипа на театъра. 

Ръководители на школата са Мария Павлова и Анастасия Асенова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР