Пловдивският художник Ангел Гешев отбеляза 60-годишнината си с голяма ретроспективна

...
Пловдивският художник Ангел Гешев отбеляза 60-годишнината си с голяма ретроспективна
Коментари Харесай

Ангел Гешев хвърли мост между глаголическите и китайските зн...

Пловдивският художник Ангел Гешев означи 60-годишнината си с огромна ретроспективна галерия в Залата за краткотрайни експозиции в Градската художествена изложба. Тя съответства с началото на Есенния салон на изкуствата. На откриването участваха доста пловдивски художници и фенове на създателя. Ангел Гешев сподели разнообразни съвременни произведения. Някои от тях бяха сложени в старите рамки на прозорци на разрушени български къщи. А други припомнят глаголическата писменост и китайските знаци.



Художникът беше приветстван от заместник-кмета на Пловдив по Култура, археология и туризъм Пламен Панов, който му пожела да радва феновете на изкуството с още доста прелестни произведения. В словото си при откриването шефът на Градската художествена изложба Красимир Линков акцентира: 

“Трябва да си доста необятно скроен, с цел да хвърлиш мост сред глаголическия знак и китайския знак за огън. Да смесиш обичайни и модерни техники, да живописваш с графичен език. Трябва да си с богата просвета, с цел да намериш мярката и да се изкажеш разбираемо. Трябва да си добър слушател на притчи, само че и добър повествовател на приказки. ”



Изложбата може да се прегледа до 22 септември.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР