Пловдивският д-р Иван Димитров, чийто арест за убийство предизвика масови

...
Пловдивският д-р Иван Димитров, чийто арест за убийство предизвика масови
Коментари Харесай

Пловдивският лекар излиза от ареста, прокуратурата изнесе нови данни за убийството

Пловдивският доктор Иван Димитров, чийто арест за ликвидиране провокира всеобщи митинги в града, ще бъде освободен с най-леката мярка за неотклонение – " подписка ". Това се разбра на брифинг на пловдивската окръжна прокуратура. Днес обвинителите изнесоха обстоятелства от следствието, които са разнообразни от известните до момента изказвания в медиите за убийството.

Обвинението против Димитров е променено от досегашното – съзнателно ликвидиране, на съзнателно причиняване на гибел при превишаване на рамките на неизбежна защита. Освен това прокуратурата му повдига и обвиняване за нелегално владение на муниции, заяви окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

От прокуратурата обясниха, че няма да желаят задържането на Иван Димитров след в началото избраните 72 часа, тъй като съгласно тях няма заплаха той да се укрие, или да извърши друго закононарушение. " Това не е под въздействие на уличните митинги ", увери наблюдаващия прокурор Георги Пенев.

Държавното обвиняване през днешния ден изнесе редица обстоятелства към убийството, които се удостоверяват от показанията на арестувания, на очевидци, от видеозаписи от камери в региона и от осъществени експертизи.

Прокурорите акцентираха, че крадецът - Георги Дживизов, по прякор Плъха, не е влезнал в дома на Иван Димитров, както се твърдеше в началото в медиите, а е бил в гаража му. Самият Димитров е следил протичащото се от балкона си към 30 мин., без да се обади в полицията или на тел. 112. След това е взел нелегално притежаван револвер, слязъл е пред гаража си и е извикал " Спри, полиция ". Крадецът е опитал да избяга, като хвърлял предмети по лекаря. Впоследствие Димитров е създал няколко изстрела, единият от които улучва, а Дживизов бяга и след това издъхва на към 150 м от мястото на стрелбата. Лекарят е опитал да заличи следите благодарение на собствен помощник, а различен негов другар е укрил оръжието му - по негови думи револвер " Валтер ", който досега не е открит.

Повече за изнесените обстоятелства към закононарушението четете по-късно в " Дневник "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР