Пловдивският Ботев изигра добър мач при завръщането си на европейския

...
Пловдивският Ботев изигра добър мач при завръщането си на европейския
Коментари Харесай

Атанас Пашев пред Efirbet: Надявам се Ботев да ликува в Кипър

Пловдивският Ботев изигра добър мач при завръщането си на европейския терен против кипърския АПОЕЛ, който приключи при нулево тъждество. Така „ канарчетата “ резервираха възможностите си да продължат напред за реванша в Никозия.

потърси популярното ляво крило на Ботев Атанас Пашев, с цел да изрази своето мнение за европейската изява на неговия обичан клуб и несполучливия му старт в родното състезание, както и по други настоящи тематики за „ жълто-черните “.

-Г-н Пашев, по какъв начин видяхте Ботев против АПОЕЛ?

-Доволен съм от играта на момчетата при завръщането им в Европа. Те се показаха на равнище против противник с по-голям турнирен опит и не позволиха рискови обстановки пред нашата врата.

-Това ли беше най-силният мач на ботевци през новия сезон?

-Може да се каже, че от мач на мач Ботев играе все по-добре и чакам скоро да е в оптимална форма.

-Какво Ви хареса в продукцията на Ботев?

-Най-вече, че играха тактически дисциплинирано и умно, защото турнирните мачове нямат нищо общо с турнирните. Харесаха ми също желанието, старанието и себераздаването на всичките ни играчи.

-Как бихте коментирали пропуща на Брахими през първото полувреме?

-Вижте, всичко стана доста бързо и не може да се упреква Мохамед. Той изигра вярно обстановката, откакто потегли да лъже вратаря, който излезе в точния момент и го затвори. Брахими обаче нямаше шанс, защото след финта топката му пристигна дълга.

-Изненадан ли сте, че липсваха чисти положения?

-Не. Това е турнирен конфликт и мачовете са два, тъй че всеки играе за резултат и си прави сметки. Много постоянно в сходни дуели едно състояние или една неточност могат да реши всичко и по тази причина играчите са деликатни и пределно съсредоточени.

-Ако сравните двата тима спортно-технически, на кой ще дадете преимущество?

-Според мен силите са изравнени. Както откъм футболисти с самостоятелни качества, по този начин и по отборна игра.

-Предвид резултата, има ли любимец за реванша?

-Не считам, че има подобен. Мачът остава отворен и ще стартира изначало, само че в случай че някой означи гол, ще получи психическо преимущество, което е от значимо значение в сходни срещи.

-Как би трябвало да играе Ботев в Никозия, с цел да излезе краен победител?

-Задължително да бъде на равнището от първия мач и да се стреми да осъществя най-малко едно попадение. При всички случаи Ботев има своите шансове и благоприятни условия да ликува в Кипър.

-Допускате ли продължения или дузпи?

-Всичко е допустимо да се случи в подобен конфликт, за всичко би трябвало да са готови нашите и по тази причина им поисквам да изиграят мъдро и реванша.

-Г-н Пашев, да преминем към нашето състезание. Как приехте двете загуби на Ботев в първите два мача?

-За мен бяха колкото непредвидени, толкоз и незаслужени, защото нашият тим не бе надигран в нито една от двете срещи и сътвори задоволително положения, с цел да ги завоюва, само че бе преследван от малшанс и липса на шанс. Да не забравяме обаче, че в първите кръгове тимовете не са на 100 %, а и съставите им не са избистрени и ставаме очевидци на изненадващи и нелогични резултати, само че след това всичко си идва на мястото.

-Тези шест изгубени точки по какъв начин ще се отразят на тима?

-Може би те доведоха единствено до известно напрежение, само че след положителния мач с АПОЕЛ, съм окуражен, че ще последва и първа победа за нас в родния хайлайф още в събота, след която ще тръгнем нагоре и бързо ще наваксаме изпуснатото на старта.

-Къде виждате Ботев в класирането този сезон?

-Нашето място е в зона Европа, в тройката. В тези комплицирани времена за живот клубът ни е гарантиран във всяко едно отношение от притежателя, а и имаме нужния екипен капацитет и вътрешна конкуренция, освен да гоним високи цели, само че и да ги реализираме.

-Вижда се обаче, че без Неделев Ботев не е същият отбор?

-Отсъствието на футболист с качества и водач като Тодор Неделев би се отразило на всеки тим, освен на нашия. Малко са играчите в шампионата като него, които могат да решат даден мач единствено с едно отиграване.

-Ще се научи ли Ботев да играе и побеждава без Неделев?

-Трябва да го направи, защото няма различен избор. Мачовете следват един след различен, а ние не можем да си позволим да изостанем от челото. Що се отнася до Тошко, не трябва да се форсира завръщането му в игра, колкото и да ни е нужен. За него е най-важно да се възвърне изцяло, без значение какъв брой време ще отнеме това.

-Намери ли Ботев в лицето на Мартин Секулич по този начин стремежи голмайстор?

-Първите ми усещания от хърватина са положителни и нека да се окаже успешен трансфер. Хубаво е, че вкара два пъти в дебюта си във Враца и ще се веселя, в случай че се трансформира в жокера в нашата офанзива.

-Справедливи ли са рецензиите, които Антоан Бароан получава?

-Мога да кажа единствено, че той има качества и се надявам да разгърне капацитета си. Не е казано, че Бароан постоянно би трябвало да вкарва, значимо е да излиза на терена спокоен и убеден в себе си. Ако се получи, ще виждаме най-хубавото от него.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР