Пловдивският апелативен съд увеличи наложеното на А.К. наказание от 6 

...
Пловдивският апелативен съд увеличи наложеното на А.К. наказание от 6 
Коментари Харесай

Пловдивският съд увеличи присъда за зверска касапница на пътя, завършила с три трупа

Пловдивският апелативен съд усили наложеното на А.К. наказване от 6  на 7 години и 4 месеца отнемане от независимост. Той е приет от Старозагорския областен съд за отговорен в причиняване на злополука край Мъглиж с трима починали и още трима тежко ранени.

На 2.06.2016 година А.К. си купил кола " Опел Вектра “ за 600 лв.. По този мотив вечерта се почерпил с другар, след което се отправили към Мъглиж. Въпреки, че А.К. не е дееспособен лидер и няма удостоверение за правоуправление, управлявал автомобила с превишена скорост от 130 км/ч при оптимално позволена 90 км/ч. Освен това карал след приложимост на огромно количество алкохол. Кръвната му проба посочила централизация от 1.68 промила.

Преди града подсъдимият минавал около бензиностанция. От там излязъл " Фолксваген Голф “, ръководен също от недееспособен лидер и сред двата автомобила последвал удар.

Окръжен съд - Стара Загора е разгледал делото със кратко правосъдно разследване като подсъдимият е признал виновността си и обстоятелствата от обвинителния акт. Според Пловдивския апелативен съд наказването на първата инстанция не дава отговор на извънредно високата степен на социална заплаха на закононарушението и на високата степен на социална заплаха на самия причинител. Същият е осъждан и  продължава да ръководи автомобил без удостоверение за правоуправление. Поради това наказването е увеличено от 6 на 7 години и 4 месеца отнемане от независимост.

Освен това А.К. е наказан да изтърпи и предходна условна присъда от 6 месеца отнемане от независимост, защото е направил злополуката в изпитателния период по друга присъда. Решението на Апелативния съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР