Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Задържаните за убийството в Асеновград остават в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е наложена най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, по отношение на И. А. ( на 15 г.) и М. А. ( на 17 г.) от Асеновград. Това оповестиха от Съдебна палата – Пловдив.

Спрямо И. А. е повдигнато обвиняване за ликвидиране, осъществено с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшия метод, а също за обир, а по отношение на М. А. – за обир. Престъпленията са осъществени на 26 май т.г. в Асеновград.

Апелативният съд одобри, че от събраните досега доказателства може да се изведе обосновано съмнение, че И. А. и М. А. са съпричастни към повдигнатите им обвинявания.

Апелативните магистрати смятат, че закононарушенията, в които двамата са упрекнати, се отличават с изключителна тежест, като персоналната степен на социална заплаха на причинителите е също повишена. Във връзка с тази констатация одобряват, че заплахата всеки от тях да извърши закононарушение, в случай че не се задържа под стража, се обрисува като действителна.

За закононарушенията, за които са повдигнати обвинявания на И. А. и М. А., Наказателният кодекс планува санкции отнемане от независимост.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР