Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Кърджали,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд - Кърджали,
Коментари Харесай

Съдът се произнесе по делото за катастрофата с Лютви Местан

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд - Кърджали, с което е прекъснато правосъдното произвеждане по делото за злополука, с присъединяване на Лютви Местан  Лютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска лингвистика в, край с. Загорско, област Кърджали, предизвикала гибелта на 6-месечно бебе.

Делото бе върнато на Окръжна прокуратура - Кърджали за премахване на позволени в хода на досъдебното произвеждане основни нарушавания на процесуалните правила. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Делото в Апелативен съд - Пловдив е формирано по митинг на Окръжна прокуратура - Кърджали. Обвиняеми по делото са Ю.А. и Л.М. Срещу всеки един от тях е повдигнато обвиняване за това, че на 14 април 2019г., на разклона за с. Загорско, област Кърджали, при ръководство на МПС, всеки от тях е нарушил разпоредбите за придвижване и при изискванията на без значение съпричиняване с другия е предизвикал гибелта на шестмесечно бебе.



Пловдивският апелативен съд споделя доводите на Окръжен съд - Кърджали, че в хода на досъдебното произвеждане са позволени отстраними основни нарушавания на процесуалните правила, довели до нарушение правата на потърпевшите. На първо място това са майката и братчето на починалото момиченце, които са били представлявани от юристи, които са били юристи и на бащата - обвинения Ю.А. Това е съображение за отказ. На братчето не е бил назначен необикновен представител - юрист, макар спорните му ползи с тези на татко му, обвинения Ю.А.



Пловдивският апелативен съд е решил, че органите на досъдебното произвеждане не са открили и в цялост кръга на потърпевшите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които също могат да претендират, че са претърпели неимуществени вреди от действието. Определението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР