Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Датчанка изпрала над 2 млн. лева в Пловдив чрез преводи до сметки в Хонгконг

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е доказана издадената от Окръжна прокуратура – Пловдив Национална заповед за арест по отношение на гражданка на Кралство Дания, търсена у нас за пране на пари.
Прочетете още
Делото в Апелативен съд – Пловдив е формирано по тъжба на служебния бранител на търсеното лице против определението на Окръжния съд, с което е  потвърдено издаването на Национална заповед за задържане (Постановление) на обвинен до 72 часа за довеждането му пред съда във връзка с обвинената с букви Ф. А. Г., родена в Кралство Дания, по досъдебно произвеждане при Окръжна прокуратура – Пловдив и е позволено издаването на Европейска заповед за арест (ЕЗА) по отношение на обвинената.

По досъдебното произвеждане в качеството на обвинена е привлечена датската поданичка Ф. А. Г. по тази причина, че в интервала 25.07.2019 година - 26.07.2019 година, в гр. Пловдив, е направила финансови интервенции с парични средства, за които е знаела, че са добити посредством закононарушение (измама). Тя е направила два банкови парични превода от сметка на българска компания към сметка в Хонг Конг, като при последният превод е изтеглила и пари в брой на стойност 47 000 лв..

Деянието е осъществено на три пъти, средствата са в изключително огромни размери – общо 1 163 018 щ.д. с левова равноценност 2 093 481,68 лева и казусът е изключително тежък.

Съдът одобри, че са налице всички предпоставки от Наказателно-процесуален кодекс за издаване на Национална заповед за задържане по отношение на обвинената Ф. А. Г. - за това закононарушение е планувано наказване отнемане от независимост за период от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв. и от събраните по делото доказателства може да бъде направено обосновано съмнение, че точно тя е съпричастна към вмененото й закононарушение Налице е и заплаха същата да извърши закононарушение, с оглед метода и механизма на осъщественото действие, както и заплаха от нейното укриване, поради непрекъснатото й местоживеене в чужбина и отхвърли й да се яви пред проверяващите органи на Република България. 

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР