Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Мъжът, убил братовчед си след запой в Куклен, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо 48-годишния Мариян Паскалев.
Прочетете още
Срещу него бе повдигнато обвиняване за това, че на 29-ти декември 2022 година в Куклен съзнателно е умъртвил братовчед си Ламбри Лятев.

Мъжете били солидно почерпени с алкохол, когато сред двамата горящ огромен скандал, който прераснал във физическа разпра с съдбовен край за Ламбри. Мъжът бил намерен от сина си в безпомощно положение в двора на къщата.

В предходното съвещание държавното обвиняване изложи и данни, които сочиха, че обвиненият Паскалев е нанесъл голям брой мощни удари с юмруци и крайници по цялото тяло на жертвата, които са довели до черепно-мозъчна контузия, коремна контузия и гръбна контузия със строшаване на голям брой ребра. Вследствие на тях 55-годишният Ламбри е умрял.

След като Апелативните магистрати проучиха събраните досега доказателства, решиха, че те са задоволителни, с цел да се  направи съмнение, че точно мъжът е направил закононарушението, в което е упрекнат, а то е тежко по смисъла на закона и е с висока социална заплаха.

Съдът счете, че при една по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ има заплаха Мариян да се укрие  или да  извърши друго закононарушение. В тази връзка магистратите откриха, че е неуместно 48-годишният мъж  да търпи мярка за неотклонение „ домакински арест “ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на потърпевшия.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР