Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Пловдивският съд не се смили над човека с БМВ-то, спипан с много хероин

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд – Хасково, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на 39-годишния Т. И. Той е обвинен  в контрабанда на близо 4 кг хероин. Т. И. е арестуван на 07.02.2019 година да придвижва през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " с лек автомобил, марка БМВ, без съответно позволение, през границата на страната от Турция в България, високо рисково наркотично вещество – хероин, с общо брутно тегло 3 993 грама, на стойност 259 545 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

Според обясненията на подсъдимия колата била благосъстоятелност на неговия другар Н. Т., с който дружно отишли в Турция. Двамата постоянно пътували до прилежащата страна. /повече от 15 пъти/. Винаги оставяли автомобила на едно и също място, на паркинг покрай бензиностанция. След няколко часа се качвали в БМВ-то и се прибирали в България. Приятелят му минавал границата пешком, а той с колата. Последният път, на 7.02., служителите на реда разкрили 4 кг хероин, укрит в акумулатора на автомобила и задържали водача. Приятелят му се търси от органите на Министерство на вътрешните работи. Т. И. обяснил на служителите на реда, че за всеки курс Н. Т. му плащал по 500 лв..

Според апелативните съдии, по делото са събрани задоволително доказателства, от които може да се обоснове съмнение, че арестуваният е съпричастен към повдигнатото му обвиняване. Наказателният кодекс планува, за осъществяването на това действие, отнемане от независимост от 15 до 20 години. Съдът приема, че има заплаха при по-лека мярка за неотклонение обвиненият да извърши друго закононарушение и за това го остави в ареста. Определението е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР