Пловдивският адвокат Росен Димитров направи интересен прочит на ситуацията около

...
Пловдивският адвокат Росен Димитров направи интересен прочит на ситуацията около
Коментари Харесай

Адвокат Димитров: Странно как умните не са се сетили, че Цветан Василев също не е разпитан чрез видеоконференция

Пловдивският юрист Росен Димитров направи забавен прочит на обстановката към досъдебното произвеждане, което се води по случая с Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Юристът засегна и тематиката към разпита на " очевидеца " Васил Божков и каква би била правната стойност на казаното от него.

" Опорката на умнокрасивите, че Божков може да бъде разпитан от Дубай набира скорост. Тоест, не Божков е отговорен за неразпитването си, че е в Емирствата, а прокуратурата.

Странно по какъв начин умните не са се сетили, че също не е разпитан посредством видеоконференция, въпреки да е обвиняем - т.е. делото е в съда!

Интересно обаче е друго: Какво би споделил Божков при разпита си и каква доказателствена стойност ще има казаното?

Дори да приемем, че Божков бъде разпитан и каже това, което желае целият умнокрасивите, а точно, че е изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, какво от това?

Това значи ли, че тези лица би трябвало да бъдат арестувани и с обвинявания?

Демек в случай че аз, без да имам 19 обвинявания и без да съм глобен по " Магнитски ", под формата на разпит, кажа че съм изнудван от Бойкикев и Йорданова, значи че те би трябвало да се тикнат в ареста? Нали по този начин? Според тяхната логичност.

Освен горното, в случай че Божков толкоз искаше да бъде разпитан, само че няма кой да го разпита, какво му пречеше да изпрати саморъчно написано на лист и подписано от него изказване по случая?

Нищо, че то няма процесуална стойност!

Все отново доцент Рашков бе изпратил в прокуратурата неподписани постановления за привличане на обвинени и без имена на привличащия ги служител на реда! 

Извинявам се на естествените, че ги недооценявам с образци, които по този начин или другояче не са разбираеми от сектанти! ", написа юрист Димитров.

Малко по-късно на страницата си във Facebook, юрист Димитров показа мнението си за още един разпит- този на премиера. 

" Според адв. Екимджиев по Нова, прокуратурата щяла да тормози като го разпитва по проблема, по който последният самичък беше наредил на полицаите да го разпитат!

`Начи при разпита си в Министерство на вътрешните работи, в който Петков беше изразил угриженост от съответната работа на прокуратурата, по своя самодейност и предпочитание, самичък се е подложил на тормоз и оскърбление... 

Освен, че към този момент доста постоянно ме е позор да кажа, че съм юрист мисля, че Висшият адвокатски съвет в действителност би трябвало да вкара постоянни психотестове за членове на адвокатските колегии! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР