Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на Веска Ненчева срещу резултатите

...
Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на Веска Ненчева срещу резултатите
Коментари Харесай

Кабаиванов пак победи в Карлово, съдът отряза опонентката му Веска Ненчева

Пловдивският административен съд отхвърли жалбата на Веска Ненчева против резултатите от локалните избори в община Карлово. На балотажа кандидатката на Българска социалистическа партия загуби от Емил Кабаиванов от Съюз на демократичните сили със 167 гласа разлика.

След като подаде жалбата си някогашната депутатка сподели, че през седмицата след вота с сътрудниците ѝ прегледали всички протоколи и записи от изборния развой. " Сблъскахме се с многочислени груби нарушавания и искрено тъпчене на закона ", твърдеше тя. 

Според магистратите обаче жалбата е неоснователна. Те не са установили основни процесуални нарушавания на изборния развой, а материалният закон бил вярно прибавен. В 11 от протоколите имало неточности, те обаче не се отнасят до въведените възражения за действителни и недействителни бюлетини съгласно релевираните доводи в жалбата за позволени нарушавания.

" Противно на недоволствата на жалбоподателката, решението на ОИК - Карлово за установяване на изборните резултати е годен административен акт, предписан в законоустановената форма. Не се установяват нарушавания на процесуалните правила, като актът е предписан в сходство със закона и задачата, която преследва законът при издаване на актове от категорията на процесния подобен ", отсъждат административните магистрати. 

Веска Ненчева би трябвало да заплати на Емил Кабаиванов 1000 лева разходи по делото. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР