Пловдивските ресторантьори са солидарни с колегите си от цялата страна.

...
Пловдивските ресторантьори са солидарни с колегите си от цялата страна.
Коментари Харесай

Шефът на БХРА за новите ограничения на заведенията: Няма да ги спазваме! Решено е!

Пловдивските ресторантьори са солидарни с сътрудниците си от цялата страна. Не одобряваме наложените ограничения и няма да ги съблюдаваме. Взели сме решение и сме безапелационни. Няма да позволим, браншът, който извърши всички условия, сложени от управляващите, да бъде мачкан и унижаван. Така ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еньо Енев разяснява оповестените преди минути нови противоепидемични ограничения в Пловдивска област. На брифинг в Областна администрация през днешния ден бе оповестено, че от понеделник работното време на всички заведения се лимитира до 23 часа, а те имат право да работят на 50% от потенциала си.

" Това, което гледаме последните два дни в София, идната седмица ще го забележим и в Пловдив. Заведенията ще продължат да работят, естествено при съблюдаване на всички условия - имунизиран личен състав и допуск на клиенти единствено със зелени документи " съобщи Енев.

Според него със заповедите, които регионалните Регионални здравни инспекции издават на локално равнище, ръководещите се пробват да обдикират от уговорката си при ограничение на един бизнес, зда изплащат компенсации. " По-рано тези заповеди се издаваха от министъра на опазването на здравето и страната се ангажираше с някакви компенсации. Сега се заобикаля и тази опция. Но няма да стане! Браншът безусловно се убива. Ние сме най- пострадали през цялото време на пандемията. Непрекъснато ни отварят и затварят, останахме без личен състав, прибавете цената на тока и газта, които скочиха тройно и кажете по какъв начин един бизнес да оцелее. Не знам тези харвардски възпитани по какъв начин я мислят, само че ситуацията е цялостен батак ", разяснява Енев.

Според него няма логичност да се лимитират заведенията, където се съблюдават всички ограничения, а в това време да работят големите фабрики с хиляди чиновници, без от тях да се изиква да са имунизирани или да имат зелени документи. Двойният критерий продължава, само че този път няма да стане. Браншът няма да се съобщи! " сподели шефът на БХРА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР