Пловдивските пожарникари ще се включат в днешния регионален протест на

...
Пловдивските пожарникари ще се включат в днешния регионален протест на
Коментари Харесай

Пловдивските пожарникари също ще включват в протеста

Пловдивските пожарникари ще се включат в днешния районен митинг на бранш " Сигурност”. Както TrafficNews.bg заяви, тази заран недоволството си показаха чиновниците на пловдивския затвор. Те се събраха пред пандиза и желаеха по-високи заплати и промени в бранша.

Огнеборците ще изразят своето неодобрение без да напущат работните си места, като включат светлинна и звукова сигнализация на техниката, а те самите ще са с знамена, значки, жилетки, без да нарушават оперативната си подготвеност.

Недоволството е в следствие от неналичието на каквито и да било резултати от Приложение 10 на Коалиционното Споразумение, касаещо Вътрешната Сигурност. Очевидно няма политическа воля да се осъществя контрактуваното сред съдружните сътрудници заслужено заплащане и обезпеченост на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието. Силно безпокойствие будят измежду пожарникарите и слуховете, че пожарната ще се извади от вътрешното министерство. Очевидно за следващ път чиновниците на системата ще бъдат заложници на следващата реформа-проформа " на парче ", без да има ясна визия каква би трябвало да бъде тя и по какъв начин да действа след пет или 10 години. Очевидно и управлението, и политиците изобщо не осъзнават, че най-важният фактор са хората в системата. Без хора всяка промяна, колкото и да е съвършено замислена, е обречена на крах! А в създалата се обстановка доста от чиновниците са подготвени на пуснат.

Исканията остават непроменени - нарастване на заплатите с 25%, нарастване на щата за работещите на терен, повече отбрана за надзирателите, работещи в пандизите, промяна в бранш " Сигурност ", след първокласен систематичен и функционален разбор, а също по този начин разговор с Държавата в лицето на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правосъдието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР