Пловдивските огнеборци от първа смяна поеха първото дежурство за новата

...
Пловдивските огнеборци от първа смяна поеха първото дежурство за новата
Коментари Харесай

Равносметката на РДПБЗН - Пловдив за 2023 г.: Спасихме 54 човешки живота!

Пловдивските огнеборци от първа промяна поеха първото дежурство за новата 2024 година Равносметката за предходната година демонстрира,
че пожарникарите от районните служби: Първа, Втора, Трета, Четвърта, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай, Хисаря, Раковски, Садово, секторите в Съединение и Лъки, секторите СОД и летище Пловдив помогнаха при 5450 катастрофи. Сигналите за пожар бяха 3685 като единствено 688 от тях с материални загуби.

Спасихме 54 човешки живота! Това оповестиха от РДПБЗН-Пловдив.

" Очакването и доверието към нас са големи - хората ни търсят освен при пожар, а и при произшествия и катастрофи от друго естество. 1760 са случаите на оказана техническа помощ и осъществени аварийно-спасителни действия. През миналата година звената на РДПБЗН - Пловдив оказаха техническа помощ и подпомагане в голям брой рискови и животозастрашаващи обстановки - автомобилни произшествия, паднали възрастни хора в домовете си, произшествия с паднали от височини - скали, екопътеки, помогнахме на хора, заседнали в асансьори, отключвахме стаи и порти, зад които хора бяха останали сами, обхванати от боязън, паника и изтощение. Отводнявахме при изобилните дъждове, разчиствахме и отстранявахме паднали дървета и клони, обезопасявахме здания. Реализирахме акции свързани с търсене и избавяне на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца. За 1587 такива сигнала осъществихме животоспасяващи акции. Дадохме вяра и кураж за ново начало.
За нас - огнеборците, най-чистите и зареждащи претърпяния бяха срещите с децата. На възпитаниците от над 400 образователни заведения в региона дадохме персонален образец, показахме им по какъв начин да пазят живота и им разказахме за тайните на нашата специалност.
Нека бъдем здрави и целокупни! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР