Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София,

...
Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на БСП в София,
Коментари Харесай

Бунт в БСП: Пловдивски социалисти нахлуха на Позитано 20, искат отговори за Гергов

Пловдивски социалисти групово влязоха в централата на Българска социалистическа партия в София, с цел да внесат протестна позиция против изключването на Георги Гергов от партията и да желаят отговори от управлението. Според тях решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия е нелегитимно.
Още по тематиката
Те желаеха и среща с ръководителя на партията Корнелия Нинова, която обаче сега не е в постройката, предава Българска телеграфна агенция.

" Тук сме, с цел да внесем позицията на Градския съвет на Българска социалистическа партия против решението на Изпълнителното бюро, което е противоуставно, за освобождението на Георги Гергов като член на партията ", сподели Георги Търновалийски.

" Георги Гергов е член в Пловдив, към този момент не е член на Националния съвет и той не може да го изключва. Не може човек, който декларира, че ще работи по устава, съгласно разпоредбите и законите и да желае да ръководи тази страна, тежко да потъпква личния си правилник ", сподели още той.

Според него аргументите за изключването на Гергов са няколко. Една от тях е, че е самостоятелен и не се поддава на въздействието на централното управление и има лично мнение.

" Георги Гергов е и съветски консул и допускам, че тук също има някаква причина, само че това е една друга огромна тематика ", добави Търновалийски.

Социалистите споделят, че няма да се откажат и през идващите дни още веднъж ще идват пред централата на Българска социалистическа партия. Те не съумяха да се срещнат нито с Корнелия Нинова, нито с представител на формалното управление на партията.

Според пловдивските социалисти става въпрос за " война за листите " в Пловдив преди парламентарните избори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР