Пловдивски шофьор, летял с 240 км/ч по магистрала Тракия се

...
Пловдивски шофьор, летял с 240 км/ч по магистрала Тракия се
Коментари Харесай

Защо МВР-Пловдив плаща 1000 лв. на джигит, хвърчал с 240 км/ч по Тракия

Пловдивски водач, летял с 240 км/ч по автомагистрала " Тракия " се отърва от солена санкция поради полицейска неточност. Това излиза наяве от решение на Районния съд в града под тепетата, което е в интерес на пловдивчанина.

Причината - осъден е два пъти за едно и също нарушаване в един и същи ден.

Шофьорът бил засечен от камерите да се движи с безумна скорост на 19 август 2019 година. Към 08.30 часа часа,

при км 104 на автомагистралата в посока Бургас, возилото е снимано да лети с 235 км/ч, т.е. с 95 км/ч над разрешеното.

Последвала санкция в размер на 1050 лева Малко по-късно, при км 108 на автомагистрала " Тракия " водачът бил сниман от друга полицейска камера, този път със скорост от 239 км/ч, с 99 км/ч над допустимите 140 км/ч. Издали му втори фиш, с който би трябвало да заплати 850 лева, написа " Марица ".

Така пловдивчанинът се оказал с два фиша за към 2 бона с един и съши номер, за едно и също нарушаване, с идентични ден и час.

Той обжалвал. След повече от две години, магистратите в Районния съд се произнасят с решение, което гласи, че двете санкции падат, поради позволени съществени процесуални нарушавания, главно на правилото " no bis in idem ", който гласи, че никой не може да бъде съден или наказван два пъти за едно и също закононарушение.

Така фишовете за близо 2 бона отпадат, като също така магистратите постановили пловдивската полиция да заплати 930 разходи по делото и адвокатски хонорар.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР