Пловдивски родители се състезаваха с ученически раници на гърба в

...
Пловдивски родители се състезаваха с ученически раници на гърба в
Коментари Харесай

Пловдивски родители бягаха с тежки ученически раници

Пловдивски родители се състезаваха с училищен раници на гърба в символ на митинг против товара, който са принудени да носят всеки ден децата им. Събитието бе с начален час 11 на площад "Централен ", само че стартира с към 20 минути по-късно поради дребния брой участници и вярата да се присъединят още родители, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg
"Уважаеми възрастни, родители, учители, шефове на учебни заведения, на организации, министри, депутати, замисляли ли сте се в миналото какво би било да тичаме няколко минути с раница на тил? Не с каква да е раница. А с ученическа. От тези, 6-7-8-килограмовите, които децата носят всеки ден на учебно заведение. Народът умно е споделил - На непознат тил и 100 тояги са малко. Нека с гърбовете си усетим какво им е на децата! Искаме ли, можем ли да се сложим на тяхно място? Грижа ли ни е? Можем ли да взимаме потребни решения за тях? Каним ви! Предизвикваме ви! ", с този апел се организираше събитието. 

Направи усещане, че в обществените мрежи доста повече родители афишираха съпричастност и бяха изявили предпочитание да участват, само че това по този начин и не се случи. Отново се потвърди максимата, че българите сме мощни единствено зад клавиатурата и с празните обещания.

По същото време в още няколко български града се организира същото събитие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР