Пловдивски полицаи от всички подразделения преминаха курс за повишаване на

...
Пловдивски полицаи от всички подразделения преминаха курс за повишаване на
Коментари Харесай

Шампионът Царски обучава пловдивски полицаи в майсторско шофиране СНИМКИ+ВИДЕО

Пловдивски служители на реда от всички подразделения минаха курс за повишение на професионалните умения за безвредно ръководство на служебни коли със специфичен режим на придвижване в рискови условия и рискови обстановки.

Такова образование се организира за пръв път в България, а техен старши треньор е Илия Царски, който е нееднократен авто първенец у нас. Теоретичното и практическо образование ще се организира на писта " Дракон " до село Калояново в границите на един месец.

„ Имам удоволствието и честа да образовам служителите на реда у нас, да надградят шофьорските си умения в рискови обстановки. Тук учим  полицаите, че те би трябвало да се пробват да владеят автомобила. Това е изкуство и техника. Автомобилът се ръководи както с кормилото, по този начин и с педалите, а момчетата се оправят бързо, приспособяват се към обстановката. Изпълняваме сложни завои, които са постоянно срещани, а са и рискови най-много в неприятните метеорологични условия. Не на последно място и по какъв начин да направляваме автомобила, когато той ни изненада и загуби надзор, по какъв начин можем да се оправим и упражним надзор и да го нареждаме вярно на пътя ”, показа пред  Илия Царски.



Директорът на Главна дирекция " Национална полиция " комисар Атанас Илков съобщи, че образованието се организира, защото при потребление на специфичен режим на придвижване се постанова униформените да минават на кръстовища на алено, да се движат с висока скорост,  да се съобразят с останалата пътна конюнктура, тъй че хем да дойдат на време и бързо на място, хем да не основават предпоставки за ПТП, които биха довели до застрашаване на здравето както на самите тях, по този начин и на останалите участници в придвижването.

„ Колегите са получили отговори на въпроси, които макар дългогодишния стаж като водачи, не са имали. Получили са пояснение по какъв начин да реагират на някои по-рискови обстановки, тъй че да бъдат най-добре готови и да бъде безвредно за тях и останалите участници в придвижването. Надявам се случаите, в които им се постанова да практикуват по-рисков метод на шофиране да бъдат колкото може по-малко ”, съобщи Георги Чергов – шеф на пловдивската полиция.

„ Пожелавам на служителите на реда колкото може по-бързо да се сработят с това на което ги учим по живо поздраво да се прибират вечер след работа при фамилиите си и те са пасителите на реда отсега нататък още по-добри коли и униформи, както е в Европа и може и други мои сътрудници да им оказват помощ да надградят техните учения ”, приключи Илия Царски.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР