Пловдивски деца измайсториха макет на слънчевата система и пъзел от

...
Пловдивски деца измайсториха макет на слънчевата система и пъзел от
Коментари Харесай

Хлапета измайсториха макет на слънчевата система и анатомият...

Пловдивски деца измайсториха макет на слънчевата система и пъзел от анатомията на акулата. Това е част от фестивал „ Млада синя Земя “ и могат да бъдат забелязани в Природонаучния музей в града под тепетата. И двата плана са направени от момчета. Този, който показва анатомията на акулата включва и рисунки на морския жител и информация за него. Малчуганите от ДГ „ Зора “ пък са заложили на план с живи растения, като по този метод педагозите в забавачката са съумели да възпитат в децата обич и грижа към природата още от ранна детска възраст.

Началото на „ Млада синя земя “ бе обещано тъкмо в 10 часа в Природонаучния музей. Тази година той съответствува с интернационалния Ден на Земята. Идеята на състезанието е възрастните да се допрян до усещането, което децата имат към опазването на околната среда, изясни гл. ас. доктор Огнян Тодоров, който е шеф на природонаучния музей. Зам. -кметът по „ Култура, археология и туризъм “ Пламен Панов акцентира, че Природонаучният музей е най-бързо развиващият се в града. По думите му чиновниците в него извършват една от най-важните функционалности на музеите, а точно да образоват освен посредством експозиции.



Малчуганите от ДГ „ Слънце “ извършиха стихотворение, ария и танц, отдадени на земята на откриването на фестивала. „ Темата се оказа доста близка за децата и даже даваха хрумвания. В танца към песничката желаеха да прибавим и няколко нови персонажа – вълнички, облаци “, изясни Магдалена Делова, старши преподавател по музика в ДГ „ Слънце “.Подготовката е лишила 2 седмици, а костюмите са събирани над 20 години. Народни танци и цигулки също огласиха Природонаучния музей.



Отличените деца в конкурсната стратегия получат енциклопедии, ваучери за закупуване на музикални принадлежности и принадлежности за изобразяване.

В петък от 12.15 часа стартира работилницата „ Млад терарист “. В нея децата дребни запалянковци ще опитат да основат най-хубавия терариум.

На откриването на фестивала участва и кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР