Пловдивската зала Колодрум е трябвало да бъде домакин на благотворителен

...
Пловдивската зала Колодрум е трябвало да бъде домакин на благотворителен
Коментари Харесай

Скандал с фалшифицирани документи на ЮНЕСКО в Пловдив

Пловдивската зала Колодрум е трябвало да бъде хазаин на благотворителен концерт в поддръжка на ЮНЕСКО, само че към документа от организацията има съществени подозрения, че е подправен.
Съмненията за машинация накараха Общинският съвет в Пловдив да откаже да даде безплатно зала Колодрум за благотворителен концерт. Според уредниците на събитието от съдружие " Всички дружно за една идея " средствата от проявата са за подкрепяне на децата, лишени от наставнически грижи. Документът от ЮНЕСКО в поддръжка на концерта обаче, се оказва фалшификат. Пловдивската прокуратура е образувала досъдебно произвеждане по случая.

Печатите, които са поставени върху документа, който е сканирано копие, нямат нищо общо с националната комисия за ЮНЕСКО, твърди Савина Петкова, ръководител на Общински съвет Пловдив, оповестява Българска национална телевизия. Единият от печатите е на студентска организация, а другият на българо-виетнамска промишлена палата или камара. Иначе документът, съгласно който комисия ЮНЕСКО България се ангажира с патронажа на благотворителния концерт в Пловдив има всички реквизити на формален.

От студентската организация са декларирали, че документът е удостоверен с щемпел, който е липсващ, само че Венцислав Манчовски, от чието име е публикуван документът, не работи нито в студентската организация, нито в националната комисия ЮНЕСКО. Организаторите на концерта настояват, че са били подведени от Венцислав Манчовски, който им е изпратил по мейла документа с подправения щемпел. От Министерството на външните работи са отрекли да е даван патронаж за концерта.

Айри Мурад, общински консултант от Реформаторския блок, е внесъл документите на сесията на общинския съвет, само че той не се е срещнал с книжата, тъй като не се е усъмнил откакто са му споделили, че има поддръжката на ЮНЕСКО.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР