Пловдивската районна прокуратура внесе в Районен съд-Харманли обвинителен акт спрямо

...
Пловдивската районна прокуратура внесе в Районен съд-Харманли обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Пращат на съд бившия областен на Хасково

Пловдивската районна прокуратура внесе в Районен съд-Харманли обвинителен акт по отношение на някогашния регионален шеф Ирена Узунова за наводнението в харманлийското село Бисер, оповестяват от държавното обвиняване, представено от локалния уебсайт haskovo.info.

Обвинението е за това, че от 14 октомври 2011 година до 6 февруари 2012 година в Хасково, като регионален шеф на Хасково, не е изпълнила служебните си отговорности по Закона за отбрана при бедствия.

Според обвиняването тя не е провела планувана отбрана против бедствия. Тя не е провела изработването на регионален проект за отбрана от бедствия, не е провела и анализирала осъществяването на превантивни ограничения против естествени бедствия, не е анализирала риска от бедствия е не е работила по определяне на сериозните инфраструктури и обектите им.

"Вследствие на несъблюдение на горепосочените й нормативно регламентирани отговорности е предизвикала наводняване по несъобразителност – разкъсване на язовирна стена на язовир “Иваново”, и с това е изложила на заплаха живота на другиго, като е последвала гибелта на осем лица – И. Карамфилова, 80 година, Г. Сираков, 69 година, Х. Христов, 92 година, А. Стоянов, 77 година, Л. Делева, 56 година, К. Николова, 65 година, Ж. Христов, 68 година и В. Делев, 59 година ", се написа още в обвинителния акт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР