Пловдивската полиция стяга здраво редиците си, за да противодейства с

...
Пловдивската полиция стяга здраво редиците си, за да противодейства с
Коментари Харесай

Пловдивската полиция с екстремни мерки за лов на мигранти

Пловдивската полиция стяга крепко редиците си, с цел да противодейства с цялостна мощност и да се пребори с преноса на незаконни мигранти в района, научи „ Марица “. Още със стоплянето на времето напролет трафикантите се пробват да преминат през Пловдивско, с цел да откарат бежанците до мечтана дестинация. От началото на годината униформени от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата са съумели да заловят 30 буса, превозвали незаконни мигранти, дружно с водачите им. Това сподели пред „ Марица “ шефът на пловдивската полиция старши комисар Димитър Балев.  Задържаните бегълци пък за това време са стотици. Масово трафикантите пробват да преминат неусетно по Автомагистрала „ Тракия “ и по Подбалканския път, след което да предадат „ товара “ към идващото звено.

Заради засиления мигрантски поток и случая в Бургас, при който починаха двама служители на реда, в Пловдивско се усилва броят на патрулите, които ще дебнат за трафиканти по най-натоварената автомагистрала. Освен това се укрепва и полицейския запас по гари и автогари, изключително на Централна жп гара. Ще се правят зачестени претърсвания, защото в значително случаи незаконни мигранти се укриват в рейсове и влакове.

Само при един от последните случаи, при започване на август, бяха хванати 55 бежанци, дружно с 40-годишен водач, който се оказа дрогиран. Арестите станаха на пътя Пловдив-Карлово. В края на юли пък трафикант се опита да избяга от полицията, още веднъж по Подбалканския път. Тогава бяха открити 37 незаконни мигранти, а 22-годишният водач на буса, който ги превозвал, бе задържан. Примерите са доста, което приказва за положителната работа на пловдивската полиция.

Автомагистрала „ Тракия “ и Подбалканския път се оказват двата съществени пловдивски маршрута за транспорт на незаконни мигранти. Бежанците идват най-вече от Сирия и Афганистан. Най-често срещаният сюжет  е влизане в България през „ зелена “ граница. Мигрантите си заплащат сред 2000 и 3000 евро на каналджии, с цел да се провежда пътуването им през България до Западна Европа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР