Пловдивската полиция и НСО с крути мерки по повод честването

...
Пловдивската полиция и НСО с крути мерки по повод честването
Коментари Харесай

НСО и полицията обсаждат Пловдив за честването на Съединение...

Пловдивската полиция и НСО с крути ограничения във връзка честването на 6 септември - Деня на Съединението. 

От чиновниците на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата са подхванати всички нужни ограничения за защита на публичния ред и сигурността на придвижването в града. Празничната заран ще стартира с осъществяване на 46-ти Международен мемориален маратон „ Съединение “, който ще наложи краткотрайни усложнения в трафика. Във времевия период от 9.00 до 14.00 часа се вкарва възбрана за прекосяване по следните направления:

 -  пробег от гр. Съединение – влизане в гр. Пловдив – бул. “Васил Априлов “- моста на река Марица – наляво по бул. “Шести септември “ и край на площад „ Съединение “.

-   междинен пробег „ Съединение “ с дължина 2 км – старт към 10.10 ч. пред ДКЦ 2 на бул. “Шести септември “ по маратонското трасе до площад „ Съединение “.

-   втори промеждутъчен пробег „ Съединение “ – старт от 09.30 ч. от кръстовището на бул. “Руски “ до площад „ Съединение “.

Същата вечер, във връзка тържествената заря-проверка на площад „ Съединение “, от 17.00 ч. до привършване на събитието, няма да се позволяват коли по бул. „ Шести септември “, в сектора сред бул. „ Цар Борис ІІІ Обединител “ и бул. „ Руски “, оповестиха за " Марица " от пловдивската полиция. 

Кулминацията на честванията във връзка 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20.30 часа на пл. „ Съединение “ в града. На жителите, които желаят да участват на събитието, ще бъде обезпечен достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта - един на бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Димитър Цончев “ (при постройката на Прокуратурата); втори контролно-пропусквателен пункт при бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Св. Климент “ (при подлеза) и трети контролно-пропусквателен пункт – при бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Петко Каравелов “ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Пловдивчани и посетители на града, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието, предизвестяват от полицията и НСО. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 16.00 до 22.30 ч.аса ще е в действие възбрана за потреблението на дронове в зоната на събитието, с цел да бъдат лимитирани рисковете от нежелани произшествия за присъстващите жители и публични лица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР