Пловдивската пианистка Хрисиана Савова грабна най-високото отличие в своята група

...
Пловдивската пианистка Хрисиана Савова грабна най-високото отличие в своята група
Коментари Харесай

Пловдивски талант грабна награда от Финландия

Пловдивската пианистка Хрисиана Савова сграбчи най-високото отличие в своята група на IX Международен музикален конкурс JS Fest competition”, който по традиция се организира в Турку, Финландия. Заради пандемията този път присъединяване беше с видеозаписи.

Конкурсът бе отдаден на огромния финландски композитор Жан Сибелиус. При пианистите до 12-годишна възраст съперници на Хрисиана бяха деца от Австрия, Германия, Испания, Китай, Полша, Русия, Съединени американски щати, Сърбия, Финландия, Хърватска, Шри Ланка и други Журито се оглавяваше от проф. доктор Борислава Танева, а в него участваха изтъкнати преподаватели от Русия, Хърватска, Беларус, Сърбия и Съединени американски щати. Концепцията на “JS Fest” e надпреварата като съществена част от събитието, само че също по този начин разрешава концерти и многообразни срещи сред участниците.

Хриси е ученичка в IV клас на НУМТИ “Добрин Петков “ в Пловдив с учител по пиано Светлана Косева. Тя е член на Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация " Димитър Бербатов ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР