Пловдивската община няма да приема повече заявления за саниране на

...
Пловдивската община няма да приема повече заявления за саниране на
Коментари Харесай

Кой санирал - санирал, Пловдив спира да приема молби

Пловдивската община няма да приема повече заявки за саниране на жилищни здания по " Региони в напредък ", оповестиха от градската администрация. Причината за това е, че са обезпечени 18 милиона лв., а все още подадените молби надвишават неведнъж тези средства, прецизираха от кметството. Който съумял - съумял, допълниха оттова.

Набирането на заявки стартира през 2016 година и следва да се направи асортимент на към този момент постъпилите претенции. Не е изключено доста от претендентите да увиснат. Например съдружие на притежателите " Възраждане ", които населяват знаковия блок зад Чифте баня са подали заявление в общината още на 11 август 2016 година До момента нямат информация дали постройката им е утвърдена за саниране. " Става въпрос за един от най-представителните блокове в центъра на града. Никой нищо не ни споделя ", разяснява Ася Костадинова, която живее в посочената постройка. Проверка на " 24 часа " откри, че блокът на бул. " Цар Борис Трети Обединител " 54 е с изрядни документи и е подготвен за подписване на контракт, само че подобен не е подписан.

На пръсти се броят обновените жилищни здания в Пловдив. Тяхното саниране се забави доста. Първоначално оповестиха, че се отпускат 52 млн. лв. за 51 блока. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР