Пловдивска болница предлага нов и модерен метод за извършване на

...
Пловдивска болница предлага нов и модерен метод за извършване на
Коментари Харесай

В УМБАЛ ‚‚Каспела‘‘ предлагат нов метод за по-прецизни операции при рак на гърдата

Пловдивска болница предлага нов и съвременен способ за осъществяване на по-прецизни интервенции при рак на гърдата. Клиниката по хирургия към УМБАЛ ‚‚Каспела‘‘ се снабди със профилирана инсталация за осъществяване на щадяща за пациентите с рак на гърдата интервенция, а точно – сентинелна биопсия. Това оповестиха от лечебното заведение.

„ Тази оперативна намеса е показана най-много при пациенти с ранен рак на гърдата и цели обрисуване, и следващо премахване на първите или по този начин наречените ‚‚стражеви‘‘ лимфни възли, дрениращи лимфата от млечната жлеза. Липсата на разсейки в тях дава опция на пациентите да пропуснат цялостната лимфна дисекция под мишницата “, разясни доктор Валентин Иванов, който е хирург и мамолог в УМБАЛ „ Каспела “ и помощник в Медицинския подготвителен симулационен център.

По думите му по този метод се понижава в пъти рискът от развиване на по този начин наречения ‚‚лимфедем‘‘ или познатото измежду пациентите ‚‚подуване‘‘ на ръката. За разлика от другите различни способи за осъществяване на сентинелна биопсия, апаратурата, с която разполага клиниката, работи с вещество, което не е радиоактивно и се инжектира на място, сега на интервенцията. Това значи, че не е належащо да се посещава друго лечебно заведение за инжектиране на радиофармацевтик.

Новата система дава опция за картографиране на лимфните съдове от мястото на инжектиране към подмишницата, и обрисуване на лимфните пътища и възли по три разнообразни метода, като по този метод спомага по-добрата ориентировка и по-малката контузия за дамите.

Хирургът твърди, че в неговата клиника лекарите се стремят да запазят оптимално млечната жлеза.

„ Не съществува имплант или каквото и да е външно непознато тяло за организма, което може да размени структурата и чувствителността на гърдите такива, каквито са основани. Съществуват несъмнено и доста редки случаи, в които се постанова да бъде отстранена гърдата. При такава обстановка биха могли да бъдат употребявани разнообразни техники за опазване на нейната форма с потребление на силиконови импланти “, разясни доктор Иванов.

Последните изследвания демонстрират отлична сензитивност и успеваемост на методиката, а пациентките на болничното заведение оповестяват за бързо възобновяване след интервенцията.

Клиниката по хирургия на УМБАЛ ‚‚Каспела‘‘ разполага, борави и предлага най-съвременните хирургични подходи за лекуване на пациентите с рак на млечната жлеза и ще продължава да следи новите научно-базирани трендове в диагностиката и оперативното му лекуване, оповестиха от лечебното заведение.

„ За дамите е доста важно  да схванат главните симптоми  на това заболяване и какви са типовете проучвания, които могат да се вършат. Ехографията и мамографията са най-използваните ", съобщи доктор Иванов.

Съветът му към пациентките е да си правят  постоянно профилактични прегледи. Жените  над 45-годишна възраст би трябвало на 12 месеца  наложително бъдат преглеждани от хирург, както и да правят мамография на двете млечни жлези в две проекции. За тази под 45 години най-добре било да заложат на метода на ехографията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР