Пловдивчанката Йоанна Сиракова-Ая се завръща в родния град, за да

...
Пловдивчанката Йоанна Сиракова-Ая се завръща в родния град, за да
Коментари Харесай

Йоанна Сиракова разказва с игра и музика историята на великата Били Холидей

Пловдивчанката Йоанна Сиракова-Ая се завръща в родния град, с цел да показа в Камерната зала на Драматичния спектакъл моноспектакъла „ Били Холидей ” на 22 ноември  от 19 ч. 
Прочетете още
„ Ако ще пея като някой различен, тогава не е нужно да пея въобще ”, споделя една от най-забележителните звезди на джаза Били Холидей.  По време на цялата ѝ кариера и десетилетия след гибелта ѝ, тя въодушевява не един реализатор, избрал да тръгне по пътя към огромната сцена.

С подигравка към света и себе си, Били ще събере частите живот от детството до върха на музикалния си напредък. С доста смях, седем песни и малко горест, младата актриса Йоанна Сиракова се прекланя на своя обичан глас – Били Холидей. За да бъде моноспектакълът ѝ още по-въздействащ и достоверен, към нея на сцената ще се причислят и двама музиканти - Светослав Миланов – пиано, и Гален Николов – саксофон.

Зад театралната акомодация на житейската история на Били Холидей стои някогашният шеф на Пловдивския спектакъл – артистът и сценарист Емил Бонев. Сценичното оформление е на Елена Иванова.

Йоанна Сиракова е родена в Пловдив на 30 октомври 2000 година Ая е позната на публиката, тъй като в продължение на 2 години е част от школата „ Любен Гройс ” на актьорите от Драматичния спектакъл Ивана Папазова и Стоян Сърданов.  През 2016 година печелят първа премия с „ Ах, тази… ” на Уилям Сароян – зрелище, което играят на сцената на Пловдивския спектакъл. После идва и „ Чехов – събрани произведения ”, още веднъж на сцената на Драмата – зрелище, в което взе участие и Ивайло Христов.

Йоанна Сиракова  бе част от първата академия на носителя на " Оскар " Димитър Маринов.

„ Беше доста скъпо премеждие за младите актьори, изключително за тези, които желаят да се занимават с кино. Защото той искаше да ни научи ”, споделя Ая, чийто псевдоним идва от детските ѝ години, когато не можела да произнася името си.

Младата актриса е извънредно забавна персона – като се изключи че учи актьорско майсторство в Нов български университет в класа на друга пловдивчанка Елена Панайотова, рисува, занимава се с езда и йога, може да се фехтува. Ая се занимава и с щедрост.

Участва в “ШАХНАМЕ: Сказание за Зал “- Фирдуси с режисьор Елена Панайотова. Спектакълът гостува на фестивала „ Сцена на кръстопът ” през септември тази година. Играла е и в „ Синята птица ” от Морис Метерлинг с режисьор Елена Панайотова в Театър Нов български университет.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР