Пловдивчанката Цветана Пиронкова напусна US Open още в първи кръг

...
Пловдивчанката Цветана Пиронкова напусна US Open още в първи кръг
Коментари Харесай

Рускиня разби Цвети Пиронкова и я изхвърли от US Open още на старта

Пловдивчанката Цветана Пиронкова напусна US Open още в първи кръг след проваляне в два сета от Дария Касаткина - 2:6, 1:6. Рускинята е една от най-добре представящите се тенисистки през 2021-а и против българката още веднъж показва, че се намира във превъзходна форма.

За страдание обаче, Пиронкова бе тази, която не съумя да изиграе мача на нужното равнище, с цел да може да бъде конкурентна на неотдавна завърналата се в топ 30 съперничка. Грешките изобилстваха в играта на пловдивчанката в траялия 63 минути дуел.

Това и неналичието на ясна концепция по какъв начин да преодолее Касаткина, бяха решаващи за безапелационната загуба на българката. Касаткина на собствен ред се оправи прелестно, като през целия мач доминираше с прецизна игра, нападателни ретури и доста дълбоки топки, които караха Пиронкова да бъде в защитаваща се позиция и на сервис.

Пиронкова приключи мача с доста слаби индикатори на сервис – 40% точки на първи и 33% на втори сервис. Тя осъществя 15 уинъра по отношение на цели 27 непредизвикани неточности, до момента в който при съперничката ѝ съотношението бе позитивно – 19 уинъра и 13 неточности.

Преди година точно US Open бе шампионатът, на който Пиронкова направи триумфалното си завръщане на корта, след близо тригодишна пауза. Тогава тя доближи до четвъртфинал, а настоящето ранно отпадане ще докара и до сериозен спад в международната класация, в която тя е №107 все още.

В началото на мача и двете имаха проблеми на сервис, като си размениха по един ранен пробив, преди българката да оцелее в третия гейм, в който отрази три брейкбола и мина през шест равенства. Оттам насетне обаче Касаткина подвигна сензитивно равнището си, лимитира грешките и разликата незабавно си пролича. До края на мача международната №27 завоюва 11 от оставащите 12 гейма, като направи и серията от 7 следващи в своя изгода, с която значително реши всичко в дуела.

Във втори кръг Касаткина ще срещне Маркета Вондрушова, която победи със 7-5, 6-0 квалификантката от Румъния Елена Габриела Русе.

България остава с една представителка при дамите – втората ни ракета Виктория Томова, която влезе в схемата като „ лъки неудачник “. Във вторник тя ще излезе на корта против американката Лорън Дейвис.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР