Пловдивчанката Антония Маркова е един от солистите на Представителния ансамбъл

...
Пловдивчанката Антония Маркова е един от солистите на Представителния ансамбъл
Коментари Харесай

Пловдивчанка пее на мач с Бойко

Пловдивчанката Антония Маркова е един от солистите на Представителния отбор на въоръжените сили на Република България. На 1 април се навършиха 11 години, откогато певицата е част от състава. Пътят  до там обаче като че ли бил предначертан. Още от дребна я възпитавали на дисциплинираност и любов към родината. „ Единият ми дядо Андон, на който съм кръстена, е бил полковник в българската войска, а другия е деец от войната ”, споделя изпълнителката. 

Една от най-забавните случки по време на нейно присъединяване с ансамбъла е обвързвана с президента Георги Първанов. За пръв път излизала да пее пред държавен глава, но за зла орис по време на изпълнението  микрофонът засякъл. Един от техниците се втурнал да  донесе различен, но се спънал на сцената и паднал. „ Не знаех да се тормозя ли, да рева ли, да се дръзвам ли? Единственото, което ми мина през акъла, е: Леле, изложих се пред президента! ”, спомня си Антония. Въпреки обстановката тя се овладяла и си довършила песента с усмивка.

Антония не може да се оплаче от липса на шанс. По време на присъединяване си в кастингите на „ Мюзик Айдъл 3 ” тя извършва песента „ Черно и бяло ” на Георги Христов. Въпреки че не съумява да премине на по-горен стадий, композиторът на песента Димитър Гетов  гледал нейното осъществяване от дребния екран и я харесал. Малко по-късно двамата се срещат на състезанието „ Бургас и морето ”, където той печели премия за композитор, а тя премия за реализатор.

Гетов я насърчил да се опитва в Ансамбъла на армията, където тогава провеждали кастинги за нови солисти. Отишла и се явила като на смешка, изпявайки още веднъж песента „ Черно и бяло ”. На 1 април обаче, тъкмо в Деня на шегата, Антония била поканена да подпише контракт с тях. И става една от колежките на именити артисти като Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Роси Кирилова, Гуна Иванова, които също са част от състава.

След това с ансамбъла пее на невероятни места, но една от запаметяващите се изяви е на мач на Бойко Борисов. „ Всички ни бяха облекли със спортни екипи и пеехме на откриването на футболната среща, както и по време на почивките ”, спомня си пловдивчанката. След мача се пробвала да вземе подпис от министър-председателя, но не съумяла да се добере до него.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР