Пловдивчанка проби с два свои модела на страниците на престижното

...
Пловдивчанка проби с два свои модела на страниците на престижното
Коментари Харесай

Пловдивчанка проби с два модела във „Вог”

Пловдивчанка проби с два свои модела на страниците на влиятелното фешън списание „ Вог ”. Тази година 23-годишната Николета Джарова се дипломира в компетентност „ Моден дизайн ” в Амстердамския институт по мода (Amsterdam Fashion Institute) и е единствената българка във випуска. На финала на образованието си всички абитуриенти изработили свои сбирки, като ги показали на ревю в столицата на Холандия. Първият тур на дефилето бил пред специалисти от стилните среди, а във втория моделите били показани пред необятна аудитория и околните на абитуриентите. Модното списание „ Вог” е поместило снимки на 34 от показаните модели, като два от тях са на пловдивчанката. В тях преди малко дипломираната дизайнерка е вплела детайли от българската бродерия и цветни претекстове от обичайния съветски шал. Нейната огромна пристрастеност е да измисля десените на платовете и в моделите всичко е авторско - от цветовете на тъканите до кройката и силуета на облеклото, което също така е изработила сама.



Талантливата пловчивчанка е приключила под тепетата Руската гимназия с немски и съветски език, а след дипломирането си избрала да учи фешън дизайн в Холандия. Това занятие е нейна фантазия от дете. С рисунките си Николета е печелила състезания у нас, а за подготовката на портфолио за кандидатстването в креативната компетентност помогнала дизайнерката Даниела Георгиева, с чиято помощ младата авторка направила и първата си авторска галерия.



Амбицията на Николета е да се осъществя като принт дизайнер. Мината година пловдивчанката била на летен стаж в една от водещите холандски фешън компании -„ Виктори и Роуз”, откъдето я пратили с екипа си на Седмицата на модата в Париж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР