Пловдивчанка изказа възмущението си пред Plovdiv24.bg от случка в градския

...
Пловдивчанка изказа възмущението си пред Plovdiv24.bg от случка в градския
Коментари Харесай

Пловдивчанка: Случка в градския транспорт ме разтърси, не бях на себе си

Пловдивчанка изрече възмущението си пред Plovdiv24.bg от преживелица в градския превоз на Пловдив. Ето нейния роман:

Здравейте, желая да споделя за една неприятна преживелица, която ми се случи на 07.09.2018 в рейс N-1 от градския превоз. Качих се в рейса дружно с моя колежка, както върша съвсем всеки ден на връщане от работа, от първа спирка на бул. Карловско шосе против Мебелор, в посока към града, в 16.20 ч. Когато кондукторката пристигна да ме таксува, подадох и 1 лева на по-дребни монети (50, 2х20 и последните 10 бяха от няколко монети от 5,2 и 1 ст.), при което тя се ядоса, сподели ми, че не желае да одобри жълтите стотинки и отхвърли да ме таксува. Поразрових се в дамската си чанта, открих вътре монета от 2 лева, при което извиках кондукторката, подадох и монетата и споделих да ме таксува. Вместо да го направи, тя (кондукторката) се развика, сподели ми, че съм имала, но съм се правила на ударена, че тя не е просякиня да приема жълти стотинки и продължи да ме ругае в продължение на няколко минути. Останах шокирана, като даже не мога да си спомня точните обидни думи употребявани против мен, едно от нещата с които ме назова беше " джофра ", сподели ми също да съм и признателна, че не ме е изхвърлила от рейса.

Ползвам градския превоз съвсем всеки ден от близо две години откакто се върнах на работа след майчинство, и до в този момент не съм имала проблеми с кондуктори или водачи. Най-малко съм очаквала сходен проблем поради потреблението на по-дребни монети, които са изцяло законни и общоприети разплащателни средства в Република България. Аз не съм конфликтна персона и в случай че въпросната кондукторка просто ме беше помолила, щях да си потърся по едри монети без да върша проблем. Вместо това получих противен скандал пред колежката ми и останалите пасажери в рейса, и може би вместо да изтърпя безмълвно ругатните, трябваше да сляза на нейното равнище и да я хвана за косата. Но като образован младеж, за какъвто се имам, не го направих. Грозната преживелица ме разстрои доста и цялата вечер не бях на себе си, не можах и да дремя през миналата нощ.

Във вашата медия постоянно четем за сходни осъществявания в градския превоз, само че до в този момент не ми се беше случвало персонално на мен. Питам се такива неща ли би трябвало да се случват в нашето общество, с какво заслужих сходно отношение, откакто аз с никой не се държа по този метод? Питам се също, до по кое време ще поносим сходно отношение от хора, които получават заплата за услугата, която ни дават? Знам, че не им е елементарно на тях, работещите тази специалност на кондуктор, само че аз нямам никаква виновност за техните проблеми, с цел да получавам сходно отношение. За това сега премислям да потърся отговорност по правосъден път от въпросната жена за претърпяния от мен тормоз и обиди. Не би трябвало сходни случки да бъдат подминавани с равнодушие, с цел да не се случват толкоз постоянно в нашето общество.

С почитание, Василка Кръстева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР