Пловдивчанка изказа възмущението си от действия на полицаи по време

...
Пловдивчанка изказа възмущението си от действия на полицаи по време
Коментари Харесай

Скандал! Дипломатически автомобил гази наред в Пловдив, полицаи му замитат следите

Пловдивчанка изрече възмущението си от дейности на служители на реда по време на злополука, в която е взела участие като пасажер. Тя счита, че органите на реда са изопачили обстоятелства, с цел да прикрият нарушаване на дипломати и призна, че тя и приятелят й ще ангажират юрист, с цел да потърсят правата си, оповестяват Plovdiv24.bg

Здравейте! Участвах в злополука като пасажер в едната кола (шофираше приятелят ми). Инцидентът стана в четвъртък (7 октомври) към 20,30 часа в София на кръстовището на "Симеоновско шосе “ с улица "Георги Русев “. Ние се движихме по ул. "Георги Русев " и бяхме спрели на знака стоп, защото ще вършим ляв завой по "Симеоновско шосе ". Една кола се движеше в дясна лента и даваше мигач за завиване вдясно. Лявата лента беше свободна и приятелят ми потегли да завива.

Точно тогава бяла кола с дипломатически номер (червен) внезапно заобиколи завиващия надясно автомобил и шпорейки най-малко с 60-65 км/час ни изджаска мощно в задната част на нашата кола. От удара момчето, което се возеше при нас на задната седалка, си удари неприятно главата, в резултат на което носът му се счупи.

Изрично желая да отбележа, че дипломатическият автомобил извърши най-малко две нарушавания. Не съблюдава знак за ограничаване на скоростта до 30 км/ч и също така се престрои в последния миг от едната лента в другата при непрекъсната осева линия.

Когато дойдоха служителите на реда, незабавно ги попитахме дали са повикали кола за спешна помощ, тъй като момчето откъм гърба кървеше и имаше потребност от помощ. Казаха ни, че бързата помощ идва, взеха ни документите и отидоха при дипломатическата кола. Повече не ги видяхме, тъй като малко по-късно пристигнаха други катаджии, а предходната полицейска патрулка си потегли.

Тъй като кола за спешна помощ не идваше, се наложи да се обадя аз по телефона и останах шокирана, защото ми обясниха, че незабавният екип е бил върнат. Някой се бил обадил преди мен и споделил, че няма съществено потърпевши - допускам, че или от дипломатическия автомобил или от първите служители на реда. Макар и с голямо забавяне, втората кола за спешна помощ дойде и откараха момчето в болница.

Тогава започнаха нашите драми с катаджиите. "Сега ще ви напишем акт, тъй като сте отговорни, защото сте лишили преимуществото на другия автомобил. Ако момчето със счупения нос има някакви искания, би трябвало да ги предяви към лидера на вашия автомобил ", сподели единият от тях.

Ние бяхме в потрес - те даже не ни попитаха по какъв начин е станала злополуката!!! Предложихме да потърсят камери в региона, с цел да се видят нарушаванията на дипломатическата кола, а те ни унижаваха, разяснявайки, че сме се държали безочливо и надменно. Приятелят ми, който шофираше колата, отхвърли да подпише акта и разгласи, че не е склонен с написаното от тях и това ги ядоса още повече.

Според тяхната скица на злополуката дипломатическият автомобил ни е блъснал от дясна лента, а това е невероятно. Дори да искаш, не можеш да си го представиш, тъй като там беше другата кола, която си завиваше надясно. Държаха ни повече от 4 часа, без да ни дават пояснения. В последна сметка, към 1,30 часа през нощта ни пуснаха и споделиха, че в случай че желаеме, можем да апелираме в 14-дневен период.

Сега обмисляме да потърсим юрист и ще си търсим правата. Знам, че е доста мъчно да съдиш такива хора, само че ще се борим до край.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР