Пловдивчанка е купила лекарство за остър артрит от Турция за

...
Пловдивчанка е купила лекарство за остър артрит от Турция за
Коментари Харесай

Пловдивчанка купи лекарство от Турция за 31 лева, у нас щеше да даде 420

Пловдивчанка е купила лекарство за изострен артрит от Турция за 4 лв. опаковката вместо за 60 лв. в България, разбра  Plovdiv24.bg. Става въпрос за " Плакенил ". Според касовата записка на дамата от аптеката в южната ни съседка за 7 опаковки е дала 284,48 лири, което е 40,64 лири една опаковка. Цената, изразена в български лв. при една турска лира - 0,11 лв., значи, че е дала 4,47 лв. за опаковка, а за 7 опаковки това са 31,30 лв..

При наша информация за цената на лекарството се оказва, че една опаковка в България коства към 60 лв.. В аптечната мрежа обаче лекарството липсва. Неговият еквивалент, който също е постановен на пловдичанката - " Моривид ", също коства 60,60 лева Т.е. в случай че тя беше решила да закупи 7 опаковки, то трябваше да даде към 420 лв.. Така даже с бензина за пътуването до Турция закупуването на медикаментите й е излязло в пъти по-евтино.

По думите на дамата идващият път ще отскочи до прилежаща Гърция, където е проверила, че лекарството е към 3,50 евро.

Тя е един от образците за какво лекарственият туризъм набира скорост, както и за какво доста българи избират да се лекуват в лечебни заведения в Турция, а не в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР