Пловдивчанка беше изписана от болница, след като две седмици лекарите

...
Пловдивчанка беше изписана от болница, след като две седмици лекарите
Коментари Харесай

В УМБАЛ Каспела: Изписаха пловдивчанка след 14 дни в Интензивно отделение

Пловдивчанка беше изписана от болница, откакто две седмици лекарите се опитваха да я спасят.

" Специалистите от Коронавирус отделението на УМБАЛ „ Каспела " направиха и невъзможното, с цел да спасят жена ми. 14 дни се бориха за живота ѝ. Благодарен съм им от цялото си сърце и нямам думи да изразя признателността си към тях. Това показа Кирил Тошков, който дружно със брачната половинка си – Вилия, е минал през кошмара COVID-19, представен от пресцентъра на университетската болница.

Двамата се заразили малко преди Коледните празници. При него болестта протекло леко. Вилия обаче се чувствала доста отпаднала. И макар че приемала предписаните от персоналния доктор лекарства, продължавала да поддържа висока температура.

„ На 29 декември си направихме проби и на двамата бяха негативни ", споделя мъжът. Вечерта обаче Вилия почнала да изпитва усложнения с дишането. Вкъщи имали оксиметър и ѝ измерили сатурацията, която падала под 90. Затова отишли на обзор в УМБАЛ „ Каспела ". Там дамата е призната незабавно. На идващия ден се влошила и е преведена в Интензивно поделение.

„ Все едно са ни чакали там. От вратата ни посрещнаха – млади, усмихнати хора. В продължение на 13 дни се грижиха за нея и на 14-ия ми споделиха, че тя към този момент се усъвършенства. Д-р Юри Спасов, шеф на Отделението по анестезиология и реанимация, и целият му екип освен, че направиха всичко належащо, с цел да я излекуват, само че и на мен всеки ден ми даваха информация и ме успокояваха. Страхотни хора, кадърни, съпричастни към пациентите и към околните им. Невероятно обслужване ", споделя разчувствуван Кирил. И прибавя, че не са платили и стотинка за лекуването на Вилия.

Двамата със брачната половинка му нямат сложена ваксина против COVID-19. Той е ваксиниран против сезонен грип, което, по думите му, е помогнало да изкара и ковид по-леко.

„ Жена ми е на 56 години, без никакво заболяване през целия ѝ живот. Но всичко при нея се разви за часове. Няма лек и тежък вирус, просто всеки организъм се оправя друго. Затова дано всички хора наложително да се имунизират. Независимо дали имаме антитела, ние с жена ми ще се имунизираме ", показва мъжът. Призовава и за съблюдаване на противоепидемичните ограничения – отдалеченост, носене на маска и стерилизация. Тъй като точно поради подценяването им със брачната половинка му са се заразили.

„ И дано хората да не чакат. След втория ден, не спадне ли температурата, да търсят лекарска помощ. В болничното заведение не е ужасно, в противен случай – с помощта на тях жена ми е жива ", добавя Тошков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР